Finding the Lost

Andra Madison förbereder sig för att rädda ännu ett barn som tagits av monstren. Det är allt vad Andras liv består av. Rädda utsatta barn och ta hand om sin sjuka syster. Den här natten är natten blir annorlunda, hon får hjälp från oväntat håll.
Tiden håller på att rinna ut för Paul, hans livsträd är helt tomt och snart börjar hans själ att dö. Genom Andra får han en chans. Om hon bara accepterar hans energi.

Boken är en spännande fortsättning på serien Sentinel Wars, en fantasyserie sprungen ur författarens Shannon K Butchers kreativa hjärna. Paul klev fram som väldigt mänsklig i sin kamp. Andras självuppoffring när det gäller sin syster, Nika, som de senaste åren varit inspärrad på mentalsjukhus efter att ha blivit attackerad av Synestryn är trovärdig. Det som drar ned betyget är bristen på kommunikation som är en röd tråd genom hela boken. Ibland blev jag galen på Paul som vägrade berätta sanningen för Andra. Och Andra med sin överlevnadsångest blir emellanåt bra gnällig.
Någon som klev fram och som jag är väldigt nyfiken på är Madoc. Han förstår att Nikas tillstånd är något mer än en trasig hjärna. Han förstår att hon på något sätt är kopplad till Synestryn och kan därför i viss mån hjälpa henne. Hoppas, hoppas nästa bok handlar om Madoc och Nika!

Jag gillar konceptet i böckerna. Väktarna är en egen ras som vaktar en portal till en annan värld mot invaderande Synestryn. Då portalen står på Jorden skyddar Väktarna även människorna.
Väktarna är män och kvinnor som kämpar sida vid sida. Männen binder Jordens energier i sina kroppar och kvinnorna omvandlar energin till vapen i kampen mot Synestryn. Genom decennierna har dock något gått galet i genetiken. Inga kvinnor har fötts på 200 år. I första boken, Burning Alive, uppdagades det att det finns kvinnor i den mänskliga rasen som av någon anledning är kompatibla med Väktarna. Så det finns många lager i böckerna. Allt är inte svart eller vitt och allt är inte vad det ser ut att vara. Så mycket bättre!

Maria, december 2009