Burning Alive

De slåss mot enorma odds för att rädda mänskligheten

Det finns tre raser som härstammar från mänsklighetens uråldriga väktare. Alla tre har unika egenskaper de använder sin sin eviga kamp mot mänsklighetens fiende – de insektsliknade Synestryn.

Så länge Helen Day kan minnas har hon plågats av visioner av sin egen död. Hur hon blir uppslukad av lågor, medan en mörkhårig man ser på. Så när Helen ser mannen från sin mardröm på sin kvarterskrog försöker hon gömma sig men det är försent. Han har redan sett henne.
Drake har väntat i många hundra år på den kvinna som skulle bli hans räddning och när han ser Helen, vet han omedelbart att det är något speciellt med henne. När Drake, infödd Theronai och krigare, kommer i kontakt med Helen börjar hans konstanta smärta att ebba ut. Det gör honom förvånad, för endast Theronaikvinnor har förmågan att frigöra männens energidepåer och Helen är människa.
Mot sin vilja blir Helen indragen i Drakes mörka värld när krogen attackeras av Synestryn.

Burning Alive är den första boken i den nya serien Sentinel Wars av Shannon K. Butcher. Boken är bra, mycket bra. Jag vet att jag inte tyckte nått särskilt när jag läste den första gången, glömde till och med bort att recensera den. Men nu när jag läste den igen, wow!
Jag gillade att allt inte förklarades från början, det gjorde att jag kände mer för Helen. Och vilka biroller, sen! Nu vet jag att nästa bok kommer att handla om Paul men jag hoppas innerligt att tredje boken handlar om Zach och Lexi.

Maria september 2009

Betyg

5

Författare

Shannon K Butcher

Bokserie

Sentinel Wars