Love in the time of Dragons

Tully Sullivan har alltid haft väldigt färgstarka drömmar. De är som en följetong där hon inte heter Tully utan Ysolde och är en drake med en partner hon älskar vildsint. Inte nog med det Tully drabbas av mystiska minnesförluster då hon av någon anledning alltid har gjort guld av bly.

I början av boken vaknar Tully efter en minnesförlust, omgiven av människor hon inte känner. De kallar henne Ysolde och hävdar att hon är en drake, precis som de. Trots Tullys envisa försök att övertyga dem om motsatsen börjar hon tvivla eftersom hon faktiskt gör guld, och det är en ganska draklik sak att göra. De andra drakarna berättar för Tully att eftersom hon är Ysolde kommer hon att dömas för de brott som henens påstådda partner, Baltic, gjort.
Tully har i hela sitt liv drömt om en man som stämmer in på den beskrivning hon får på Baltic och när Baltic dyker upp i en häftig sportbil och rövar bort Tully, börjar hon ana att det kanske ligger något i vad de andra påstod. Att hon faktiskt är en drake. För att rentvå Baltic från mordanklagelserna kastar sig Tully/Ysolde ut i en verklighet som hela tiden förändras. Hon tillfångatar t ex en demon i form av en hund. Hunden/demonen blir sedermera Tully/Ysoldes sons bästa vän.

Love in the time of Dragons är första delen i serien, Light Dragons, men den har starka band bakåt till Katie McAllisters tidigare böcker om drakar. Många personer kommer igen och det refereras till händelser i tidigare böcker. Det här är första boken jag har läst i serien så jag måste erkänna att jag var lite förvirrad ibland. Det kändes att vissa personer har blivit presenterade tidigare så trots att de var viktiga för handlingen var de väldigt endimensionella. Men det är en söt och många gånger rolig historia. Den är helt perfekt sommarläsning på stranden eller i hängmattan där man inte orkar tänka för mycket.

Maria, juli 2010