And Lady Makes Three

En antologi med tre korta noveller som alla handlar om två killar och en tjej. Två av novellerna är bra, den första riktigt bra. Den sista känns som en dålig porrfilm komplett med tjejen i  en pälsbikini.

Prism  av Nikki Soarde
Dax och Clay är lyckliga. De har varit tillsammans sedan universitetstiden och bor numer ihop. Allt känns toppen tills de känner att de behöver tänja lite på sin komfortzon.
Sidney behöver komma bort fån en jobbig skillsmässa så hon reser hem till Toronto igen och den första hon tänker på är sin gamle vän Dax som hon umgicks med när hon läste på universitetet.

Det är en positiv stämning genom hela novellen. Jag gillar karaktärerna, de situationer som uppstår är trovärdiga och sexscenerna är heta. Prism är bäst av novellerna.

Twilight av Anya Bast
Nico och Dai har länge sökt efter den tredje personen som skall göra deras Heliga Triad fullständig och därigenom hålla Det Överväldigande Mörkret på avstånd. Men när Nico och Dai äntligen hittar sin tredje part, Twyla är hon emotionellt skadad av en traumatisk händelse i barndomen och har förlorat sin magi.

Anya Bast är en hejare på att skriva erotisk fantasy. Hon har en känsla för miljöer och personer. Nico och Dai är väl kanske lite styltiga och Twyla lite väl trasig men en väl värd läsning. Som vanligt är sexscenerna superheta.

Pirate’s booty av Ashley Ladd
En prinsessa kidnappas av två pirater och blir strandsatta på en öde planet. Piraterna har ett förhållande och då en av dom blir attraherad av prinsessan blir det problem i paradiset.

Eeuuuwww nääää, inget vidare. Storyn är rörig. Jag tycker personbeskrivningen är tunn och sexet går på räls. Fast det kanske är så att jag tycker novellen inte håller måttet för att de andra två är så bra.

Maria,  januari 2009

Archangel’s Kiss

I en värld där änglar och vampyrer är accepterade krävs en speciell form av polis.

En av Jägarna är Elena Deveraux. Vi mötte henne i Angel´s Blood första boken i Nalini Singhs serie om änglar. Då var hon tvungen att samarbeta med den ängel som styr New York, Raphael. Under jakten på Uram, en ärkeängel som blodtörstigt börjat döda människor och vampyrer, drogs de till varandra och då Elena blev dödligt sårad under slutfighten kunde Raphael inte låta henne dö utan räddade henne och transformerade henne till en ängel.

Här börjar bok två. Raphael har tagit Elena till the Refuge, en hemlig stad där alla änglar kan samexistera, om än väldigt osäkert och under strikta regler. Elena har legat i koma i ca ett år under vilken hennes kropp har förändrats och hennes vingar har växt ut.
Elena och Raphael har accepterat vad de känner för varandra men då Elena är en kvinna av idag och van att ta hand om sig själv och Raphael är runt 1000 år gammal och van att bli åtlydd vid mista vink, uppstår det otaliga friktioner dem emellan. Och om inte det vore nog så är vissa änglar övertygade om att Elena är en styggelse. Skapad av Raphael och inte född av änglar är hon inte renrasig och borde därför dö. Andra är nyfikna på henne och på hur svag hon är. Särskilt änglabarnen har svårt att förstå att en vuxen inte kan flyga än. Över allt hänger hotet från Lijuan och hennes hobby med lik och vampyrer som började märkas i första boken men som blir överhängande nu. Alla ärkeänglar har blivit bjudna till en bal i Elenas ära hos Lijuan och Raphael har en känsla av att det inte kommer att bli helt lätt för Elena att överleva Lijuans ”lekfullhet”.

Jag är faktiskt glad att jag inte gav upp serien efter första boken. Nalini Singh är väldigt bra på att skapa en värld som är trovärdig. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna läsa om änglar. Men då de här änglarna inte är några väna ljusvarelser utan ganska oempatiska varelser fungerar konceptet.
Det händer mycket i boken, det är många trådar att hålla reda på men det ger ett djup till historien jag inte skulle vilja vara utan.
Det är nästan att jag skulle vilja ge boken en femma men det saknas något jag inte riktigt kan sätta fingret på och Fantastiska ger inte ut halva stjärnor så det får bli en fyra men det är en stark fyra!

Maria, april 2010

Bengal´s Heart

När en grupp frihetskämpar slog till mot Cabal St. Laurents labb var de inte beredda på synen som mötte dem. Cabal var ensam kvar i den träningsmaskin som hade dödat de flesta av hans flockmedlemmar. Blodig och ursinnig släpptes Cabal fri och det första han gör är att bryta nacken av Cassa Hawkins make, tillika ledare för den grupp frihetskämpar som räddat honom. Cabal var den enda som visste att det var han som förrått gruppen.

Nu, några år senare, försöker Cassa fortfarande bli kvitt känslan av skuld som hon dragits med sedan tillslaget. Hon borde ha känt till att hennes make var förrädaren, borde ha förstått på något sätt och satt stopp för räden. Cassa har gjort sig ett namn som undersökande reporter med väldigt klar pro-breed status och nu när hon hör talas om en serie mord som sägs ha begåtts av en vild Breed gör hon allt för att gå till botten och hitta sanningen.
Cabal tillhör spionnätverket som skyddar Breeds fristad. Hans uppgift är att spåra samma mord som Cassa och när deras vägar möts är de tvungna att bearbeta sina känslor gentemot varandra.

Boken, del 19 i serien, börjar ganska brutalt med räddningen av Cabal men det gav också en känsla för varför Cabal reagerar som han gör och varför Cassa är så full av skuld. I Bengal´s Heart får vi också en närmare inblick i det genetiska koncilium som har skapat Breeds. Jag gillar att alla böckerna hänger ihop och att man får en djupare politisk bild för varje bok. Även denna bok innehåller väldigt heta sexscener så den kanske inte passar så bra som frukostbok.

Maria, mars 2010

Cold Sight

Det mest spännande jag läst i deckarväg sedan Patricia Cornwells serie om rättsläkaren Kay Scarpetta. Det var helt omöjligt att sluta läsa.

I Cold Sight träffar vi Aidan McConell som har dragit sig undan rampljuset efter att ha misslyckats lösa ett fall och blivit uthängd i media. Aidan har gått långa utbildningar inom kriminologi samt polisutbildningen men han har valt att inte bli polis. Han har en extra förmåga som ofta hjälper honom framåt i fallen. Som polis hade han inte kunnat använda sina psykiska förmågor. Aidan har tidigare arbetat för en fristående agentur men har nu helt dragit sig tillbaka.

Lexie Nolan är en ung journalist med ett skarpt öga för sammanhang. När hon börjar undersöka ett antal försvinnanden i den lilla staden hon bor i kommer hon en seriemördare på spåren. Men då mördaren endast tar tonåriga flickor från de sämre kvarteren har kidnappningarna tystats ned. När Lexie skriver om alla som försvunnit tystas hon brutalt ned och är tvungen att publicera en offentlig ursäkt i tidningen hon arbetar på.

När en omtyckt tonåring försvinner börjar människorna i staden ställa obehagliga frågor. Lexies chef ger henne i uppdrag att i hemlighet börja undersöka kidnappningarna igen. Hon får adressen till en man som han tror kan hjälpa dem med utredningen. Adressen leder till Aidans dörr.

Cold Sight är en välskriven, superspännande, mörk deckare med en trovärdig kärlekshistoria inlindad. Både Lexie och Aidan har problem med att de hängts ut som syndabockar, så deras interaktioner är fyllda av misstro från båda håll. Men trots det kan de inte bortse från den uppenbara attraktionen. När Lexie blir utsatt för ett övergrepp inser de båda att livet är för kort för att slösa bort. Lexie är underbart rak och frispråkig genom hela boken och det är vad som lockar Aidan. Hennes passion på livet.

Det är en mörk och otäck värld Leslie Parrish målar upp. Det är fyndigt skrivet så man kastas mellan sina misstankar om vem mördaren är. Scenerna med de två kidnappade tonåringarna är obehagliga. Man känner kedjorna kring armar och ben och hur förtvivlan tränger sig på.
Cold Sight är första delen i en ny serie om ett gäng agenter med psykiska förmågor de använder för att lösa de allra svåraste fallen. De olösta fallen, Cold Cases.

Maria, augusti 2010

Cold Touch

Vid 15 års ålder blev Olivia Wainwright kidnappad, torterad och mördad. Jack, en liten kille som också fanns i kidnapparens grepp lyckades dock återuppliva Oliva som samlade all sin styrka och sitt mod och lyckades fly. Polisen lyckades aldrig hitta Jack. Nu 12 år senare blir Olivia indragen i ett fall med en liten kille som murats in i en vägg. Någonting säger henne att skelettet är Jack därför tar hon kontakt med polisen som utreder fallet.

När detektiven Gabe Cooper får veta att ett eventuellt vittne vill prata med honom blir han nyfiken. Gabe är en jordnära, praktisk polis. Han vet att andra avdelningar ibland har vänt sig till medier för att lösa svåra fall men det är inget han tror på. Så när det går upp för honom att vittnet både är rik, släkt med delstatens senator samt jobbar för Extrasensory Agents, en fristående detektivbyrå med, i hans ögon, suspekt rykte tvivlar han starkt på hennes berättelse.

Här börjar en spännande historia och att komma över sin misstro, sina förutfattade meningar och lära sig samarbeta med tidigare helt omöjliga partners för att kunna nå målet.
Det är fler personer som är viktiga för historien och vi får delvis följa intrigen från deras synvinkel men huvudpersonerna är Olivia och Gabe. Författaren lyckas skapa två helgjutna personer med helt olika bakgrund men som genomgått liknande händelser och kan mötas i det. Genom historien blir jag varm av hur Gabe stöttar Olivia trots sin misstro till hennes ”begåvning” och hur Olivia lär sig släppa sin kontroll och lita på Gabe.

Det jag inte gillar är att vi även får följa mördaren och hans tankar. För mig förstör det stämningen och tar bort en del av spänningen. I verkliga livet har vi ingen koll på vem som utfört en handling och så vill jag ha det i mina böcker. Jag vill använda min hjärna och fundera på vad det är för person som kan göra illdådet.
Som boken innan, Cold Sight, är det en spännande, välskriven psykologisk thriller med en och annan rätt brutal scen men de scenerna ger intrigen en otäck vardaglighet som vi helst vill glömma finns.

Maria, december 2020

Conspiracy Game

Kan Brionys empati lugna Jacks våldsamma natur?

För att försöka förbättra latenta förmågor som telepati eller extraordinär lukt och smak började Dr Whitley experimentera med mycket små barn. Med fördel flickor han köpte från barnhem. När regeringen kommer honom på spåren, adopterade han ut flickorna men fortsatte sina experiment i hemlighet. Nu på tränade soldater.
Men Dr Whitley har en större plan. Han vill skapa en supersoldat värdig namnet, så hans mål är att få avkomma efter sina båda experimentgrupper. Barn han naturligtvis vill ha hand om och träna.

Jack Norton lyckas rymma från ett rebellfäste utanför Kinshasa. Han blir skjuten men lyckas komma undan. När hans kropp är på väg att ge upp, kommer en kvinna och hjälper honom. När Jack känner en doft av Briony han är förlorad. Han vill ha henne trots att han vet att han är känslomässigt död. Att hans uppväxt och träning aldrig kommer att tillåta honom känna naturliga känslor för henne.

Jack och Briony är ofta tvungna att hålla sig gömda i denna bok och därför är berättelsen är inte så full av explosioner och biljakter som några av de tidigare i serien. Och det känns riktigt bra. Vi får en djup insikt i både Jack och Briony, deras hemliga rädslor och förhoppningar. Men ibland blir jag riktigt irriterad över hur Briony hanterar vissa saker och att hon tar en evighet att förstå. Människan ska vara intelligent, för tusan!
Det är egentligen den övergripande historien om Dr Whitley och hans experiment som gör att jag fortsätter att läsa GhostWalker-serien, där Conspiracy Game är nummer fyra. Men det hindrar ju inte att det är het kärlek och ganska mycket spänning i varje bok.

Maria, november 2009

Dödskyssen

Iza är en dödsängel vars jobb är att hjälpa själar till andra sidan. När hon väntar på sitt senaste uppdrag inser hon att inte bara själen ser henne, det gör även Simon innan han dött vilket inte ska vara möjligt. Iza försöker rädda honom men änglarna som bestämmer har en lista som till varje pris måste följas. Känslor uppstår mellan dem och hon ger sig ut i en värld för att försöka hitta en väg.

En svensk paranormal romance! Så spännande, tänkte jag och började läsa. Boken är inte dålig, inte alls, men det märks att det är Sofia Fritzons första bok. Även om språket flyter på bra känns historien tunn och jag saknar miljöbeskrivningar. Miljöer i en bok kan bygga upp en stämning och en känsla för läsaren. Tillsammans med en vän ger sig Iza iväg till en skum bar för demoner. Iza är väldigt skeptisk och här kunde till exempel en djupare beskrivning av baren bidra till att även vi läsare funderar på om det är så bra att hon är där men det skulle också bygga vår nyfikenhet på demonerna och deras värld. Historien är väldigt kort. Men, det är en bra början på en serie så vid tillfälle ska jag läsa de övriga tre böckerna i serien. Alla delarna finns på biblioteket som e-böcker.

Maria, februari 2021

Fade to Black

När hans exfru vill begränsa Dean Taggert umgänge med sin son på grund av allt våld Dean upplever i sitt jobb hos FBI:s Violent Crime Unit accepterar Dean en förflyttning till nystartade Cyber Action Team. En grupp som ska undersöka brott på internet.

När CAT upptäcker att en psykotisk och sadistisk seriemördare auktionerar ut mordmetod till högsta budgivare i ett hemligt chattrum kallat Satan’s Playground kastas Dean in i ett av de mörkaste, otäckaste och sjukaste fall i hans karriär.
Efter att ha bevittnat åtta livesända mord får CAT sin första riktiga ledtråd. Den för Dean till den sömniga stan Hope Valley.

Knivskarpt intelligenta Stacey Rodhes valde att flytta hem till lugna Hope Valley och ta över sin fars jobb som sheriff då hon tröttnat på våldet i sitt tidigare jobb som polis. Men inget kunde förbereda henne på att en av Hope Valleys ”bad girls” har blivit offer för en sadistisk seriemördare.

Specialagenten Dean Taggert och sheriffen Stacey Rodhes upplever direkt en intensiv kemi dem emellan och de delar en djup respekt för varandras arbete när de tillsammans försöker lösa fallet med Satans Playground.

Fade to Black är en mörk, otäck historia där huvudpersonerna ställs inför svåra val. Som tur är, är det bara ett av morden som beskrivs grafiskt, övriga pratas det ”bara” om. Fade to Black kan jämföras med till exempel tv-serien CSI. Den är välskriven med en driven handling som håller läsaren i sitt grepp.

Även om handlingen är spännande är det romansen mellan Dean och Stacey som är det huvudsakliga. Stacey är en stark och självständig kvinna. Hon är intelligent med stor empati och en vänlig själ. Jag gillar att Stacey kan ta för sig utan att bli bufflig och göra korkade val bara för att hon kan, som händer rätt ofta i den här typen av böcker.
Dean är också en empatisk man sitt arbete till trots. Han respekterar Staceys åsikter och kunskap och tillsammans utgör de en kraftfull och sympatisk duo.

Maria, december 2010