After Glow

I After Glow träffar vi återigen Lydia som trots sin sensationella upptäckt i första boken, After Dark, jobbar kvar på Shrimpton´s House of Ancient Horrors. Hon dejtar fortfarande Emmet som nu är tillförordnad chef över the Ghost Guild i Harmony. Det innebär massor av uppståndelse och ovilligt kändisskap för Lydia.

Emmet har motvilligt tagit över Ghost Guild i väntan på att den ordinarie chefen ska återhämta sig från sin skottskada. Han vet att jobbet inte är en fjäder i hatten för honom i Lydias ögon, hon har svårt för Ghost Hunters sedan hon de lämnade åt sitt öde i katakomberna.

I After Glow får vi veta mer om Lydias ”försvunna helg” som hon kallar de dagar hon var vilse i katakomberna.
After Glow tar vid där After Dark slutar och jag tror inte man kan läsa den som en ”stand-alone”. Då förstår man nog inte så mycket. Det är en sci-fi historia, men jag vet mer hårdkokta sci-fi fans som tycker serien är alldeles för lättviktig. För mig som inte gillar all politik det brukar vara i sci-fi är det en perfekt blandning. Det är en del intriger i Ghost Hunter-leden men det är också massor av romantik mellan Emmet och Lydia. De kommer från så olika bakgrunder att deras förhållande inte är helt smärtfritt.

Det finns en bifigur som är helmysig och som växer i bok två. Det är dust bunnyn (dammråtta) Fizz. En dust bunny är ett litet djur med sex ben, fyra ögon och lite trasslig päls. Ingen vet riktigt deras ursprung men Fuzz hjälpte Lydia hitta ut ur katakomberna och vägrar lämna henne sedan dess. Han spelar en viktig roll i boken. Och det är kul att se hur Jayne Castle utvecklar världen på Harmony genom egentligen ganska enkla medel, som att utvidga vetskapen om lilla Fuzz.
Serien är ingen tung läsning utan en rolig och lagom spännande bok för nattduksbordet.

Maria, november 2010

And Lady Makes Three

En antologi med tre korta noveller som alla handlar om två killar och en tjej. Två av novellerna är bra, den första riktigt bra. Den sista känns som en dålig porrfilm komplett med tjejen i  en pälsbikini.

Prism  av Nikki Soarde
Dax och Clay är lyckliga. De har varit tillsammans sedan universitetstiden och bor numer ihop. Allt känns toppen tills de känner att de behöver tänja lite på sin komfortzon.
Sidney behöver komma bort fån en jobbig skillsmässa så hon reser hem till Toronto igen och den första hon tänker på är sin gamle vän Dax som hon umgicks med när hon läste på universitetet.

Det är en positiv stämning genom hela novellen. Jag gillar karaktärerna, de situationer som uppstår är trovärdiga och sexscenerna är heta. Prism är bäst av novellerna.

Twilight av Anya Bast
Nico och Dai har länge sökt efter den tredje personen som skall göra deras Heliga Triad fullständig och därigenom hålla Det Överväldigande Mörkret på avstånd. Men när Nico och Dai äntligen hittar sin tredje part, Twyla är hon emotionellt skadad av en traumatisk händelse i barndomen och har förlorat sin magi.

Anya Bast är en hejare på att skriva erotisk fantasy. Hon har en känsla för miljöer och personer. Nico och Dai är väl kanske lite styltiga och Twyla lite väl trasig men en väl värd läsning. Som vanligt är sexscenerna superheta.

Pirate’s booty av Ashley Ladd
En prinsessa kidnappas av två pirater och blir strandsatta på en öde planet. Piraterna har ett förhållande och då en av dom blir attraherad av prinsessan blir det problem i paradiset.

Eeuuuwww nääää, inget vidare. Storyn är rörig. Jag tycker personbeskrivningen är tunn och sexet går på räls. Fast det kanske är så att jag tycker novellen inte håller måttet för att de andra två är så bra.

Maria,  januari 2009

Return to Dark Earth

Efter att ha sett sci-fi på Netflix blev jag sugen på att läsa sci-fi och varför inte en sci-fi romance? Jo då, de finns de också!

Efter att ha surfat runt på Amazon fastnade jag till slut för Return to Dark Earth av Anna Hackett. Jag har tidigare läst hennes Treasure Hunter Security-serie och gillar hennes sätt att skriva. Sagt och gjort, ett klick senare och det var dags att resa in i framtiden och ut i rymden.

Serien The Phoenix Adventures handlar om släkten Phoenix, alla är skattjägare extraordinär. I tidigare böcker har Dathan och Zayn hittat sina själsfränder men deras yngre bror Niklas har inte gängat sig. Än. Hans problem är att han är attraherad av familjens värsta konkurrent, Nera Darc. En verklig kick-ass hjältinna som varit brödernas antagonist genom tidigare böcker. Det kan vara på sin plats att säga att det är inga som helst problem att läsa den här boken utan att ha läst de tidigare. Jag var med på noterna på en gång trots att det var första boken jag läste i serien.
Niklas har av någon anledning avslutat sin framgångsrika karriär som astro-arkeolog på det prestigefyllda Institute of Historical Preservation och anslutit sig till sina bröder på deras resor genom rymden i jakt på artefakter.
När institutet erbjuder honom att medverka på en arkeologisk resa tillbaka till den planet varifrån allt liv i galaxen kommer är han lockad men tackar bestämt nej – tills han får veta att Nera Darc ska med.
Genom att bygga upp sitt rykte som gåtfull och farlig har Nera Darc skapat sig ett namn som skattjägare. Hon jobbar ensam och böjer sig inte för någon. Hennes enda svaghet är Niklas Phoenix, en mörk besatthet som river ner hennes försvarsmurar under resan till den mörka Jorden.
Tillsammans med ytterligare några färgstarka personer ombord på rymdskeppet upplever de äventyr och faror och ser nya sidor hos varandra vilket fördjupar deras attraktion och respekt.

Anna Hackett tar oss med på en resa proppfull med äventyr och passion. Att få vara med om Niklas och Neras både yttre och inre resa gav mig absolut mersmak. Båda huvudpersonerna är välskrivna med rolig och trovärdig dialog. Bipersonerna är dock lite mer diffusa. Ska de till exempel vara onda är de superonda och lite väl många klichéer används vilket gör dem aningens tvådimensionella.
Det och att det konstigt nog hände lite för mycket gör att historien inte får högre betyg. Jag skulle gärna sett en fördjupning av ett eller två av äventyren. Hon hade även gärna i mina ögon fått fördjupa den apokalyptiska känslan av den av människan totalförstörda jorden.

Maria, juli 2017

The Chosen Sin

De senaste sju åren av sitt liv har Daria Morris ägnat hela sin tid åt att få hämnd på den ”Utvalda” (det gängse namnet för vampyrer) som uppvaktade henne, förförde henne, krossade hennes hjärta och dödade hennes bästa vän. Den natten förlorade Daria tron på lycka och kärlek och började få problem i sin karriär som agent. Nu har hon fått en möjlighet att komma åt den Utvalda men för att göra det måste hon bli Utvald själv.

Alejandro Martinez har älskat Daria länge. Han fanns i hennes vänkrets när hon träffade den man som förrådde henne och han var den hon vände sig till för att få bekräftelse… av den erotiska sorten. Senare den natten blev Alejandro Utvald och hans liv förändrades för alltid. När han får höra om Darias uppdrag kräver han att få bli den som Väljer henne. Alejandro är en man som vet vad han vill och han vill vara med Daria. För evigt…

Jag läste boken två gånger för jag recenserade aldrig den direkt efter första gången. För att en recension ska bli bra måste jag skriva ganska på en gång efter det jag läst ut boken. Annars blandar jag ihop historierna.
Första gången var jag inte så imponerad minns jag. Men andra gången liksom växte karaktärerna, särskilt Alejandro klev fram i rampljuset. Även boven i dramat blev mer tredimensionell och jag fick mer förståelse för mekanismerna bakom hans handlande. Men jag är fortfarande lika irriterad över Darias av och på-mentalitet mot Alejandro. Hennes eviga ältande. Jag önskade flera gånger att hon skulle växa upp och se den fantastiska människa hon hade framför sig.

Anya Basts futuristiska vampyrvärld är både häftig och trovärdig. Det ger boken en lite annorlunda känsla än de som utspelar sig i nutid. Anya Bast skrev tidigare uteslutande erotica men har börjat skriva mer mainstream. Dock är The Chosen Sin ganska erotisk så om du inte gillar sexscener med drag åt BDSM kanske du ska välja en annan bok.

Maria, oktober 2010