Dark Lover

När Darius, en av Wraths vapenbröder i The Black Dagger Brotherhood dör av en bilbomb, antar Wrath utmaningen att hjälpa Daruis dotter, Beth, att gå igenom sin transformering till vampyr.
Beth har dock ingen aning om vem hennes far är, han försvann när hon var liten och hon har växt upp i tron att hon är människa. Nu när Wrath kommer till henne och försöker få henne att förstå att hennes far var vampyr har hon väldigt svårt att tro honom. Ett av skälen till hennes osäkerhet är att Wrath är huvudmisstänkt i ett mordfall hon skriver om som journalist.

Normalt sett brukar jag inte gilla böcker med vampyrer som förälskar sig i människor, men denna har en twist. Beth är till hälften människa, hälften vampyr och det gör det ännu mer trovärdigt för mig (ja, även om det är en paranormal romance, det måste vara trovärdigt för mig).
Jag gillar mytologin i den här serien. J R Ward har skapat en solid och genomtänkt värld. Krigarna i Black Dagger Brotherhood är the good guys men förvänta dig inga mjukiskillar. Nej, varje medlem är dödliga i sin egen rätt. Något som jag uppskattar i boken är hur författaren bygger sina karaktärer. Eftersom det är första boken i en serie presenteras i stort sett alla personer som är viktiga, många får sina egna böcker längre fram, och det gör att huvudberättelsen om Wrath och Beth inte får så mycket utrymme som jag skulle kunna önska. Som läsare vill man veta mer om deras tidigare svårigheter, det är ju ändå de som har format Wrath och Beth till vilka de är i dag. Jag är också svag för en dyster och grubblande hjälte med ett hårt yttre som blir ödmjuk och passionerad genom kärleken. Beth är en stark och självständig kvinna som kan sätta Wrath på plats när han behöver det men samtidigt är en lejoninna när det kommer till att beskydda honom.

Dark Lover kunde ha varit mer fokuserad på huvudpersonerna och storyn kunde ha komprimerats lite men överlag är det en fantastisk början på en ny vampyrserie. Håll till godo!

Maria, augusti 2009