Dark Lover

Wrath är inofficiell ledare för The Black Dagger Brotherhood en gren av vampyrer som utvecklats genom århundraden för att kämpa mot den eviga fienden, the Lesser.
The Lessers är från början mänskliga men genom offer och träning blir de något annat. Deras personligheter försvinner och de ser även likadana ut. De är inte odödliga men lever väldigt länge och har som enda mål att utrota vampyrerna.

När Daruius, en av Wraths vapenbröder dör av en bilbomb, antar Wrath utmaningen att hjälpa Daruis dotter, Beth, att gå igenom sin transformering till vampyr.
Beth har dock ingen aning om vem hennes far är, han försvann när hon var liten och hon har växt upp i tron att hon är människa. Nu när Wrath kommer till henne och försöker få henne att förstå att hennes far var vampyr har hon väldigt svårt att tro honom. Ett av skälen till hennes osäkerhet är att Wrath är huvudmisstänkt i ett mordfall hon skriver om som journalist.

Normalt sett brukar jag inte gilla böcker med vampyrer som förälskar sig i människor, men denna har en twist. Beth är till hälften människa, hälften vampyr och det gör det ännu mer trovärdigt för mig (ja, även om det är en paranormal romance, det måste vara trovärdigt för mig).
Jag gillar mytologin i den här serien. Den känns solid och genomtänkt. Det tog lite tid att lära sig den nya terminologin i början men nu när jag tänker efter så hjälper det till att sätta historien.
Det här är första boken i en lång serie om The Black Dagger Brotherhood och jag ser fram emot att läsa bok nummer två, Lover Eternal.

Maria, augusti 2009