Cupid Cats

En antologi som har kärlek och katter i första rummet. Cupid Cat´s är tre noveller skrivna under samma tak, så att säga, men historierna i sig är väldigt olika. Det ska tilläggas att det inte är samma katthem i novellerna. Författarbreifen var nog bara att katthemmet skulle vara med på något sätt.

Unleashed: Första novellen är skriven av Katie McAllister och i sedvanlig stil är hennes historia knasig, lite vimsig och väldigt rolig. Huvudkaraktärerna är en var-jaguar som egentligen är en vampyr. Fast han har minsann sin själ intakt, det är väldigt viktigt för honom. Hjältinnan jobbar som parkvakt med stora katter som specialitet. Efter det första mötet, som är ganska intimt och väldigt roligt, expanderar historien och drar lite för höga växlar för min del. Men bitvis är den väldigt kul.

A Cat´s Game: Andra historien är skriven av Vicki Lewis Thompson och är väldigt annorlunda mot den första. Tempot är lugnare och historien kretsar kring de två huvudpersonerna. En syster som tar hand om ett B&B och den superstjärna som hyr in sig där en vecka om året. De är gamla sweethearts och intresset från båda håll finns kvar. Hjältinnan adopterar en katt från katthemmet och den har en viktig del i historien. Det är en ömsint historia om att kunna ta ansvar för sina känslor som vuxen.

Cat Scratch: Min absoluta favorit. Connie Brockway väver en rörande historia kring en moderslös flicka, en pappa, Jim Curran, som försöker sitt bästa samt hjältinnan, Edith, huvudresearcher på samma firma som pappan jobbar i och ägare till Cupid Cat´s.
Dottern förälskar sig i en mystisk, mycket gammal katt och vägrar se åt någon annan. Men katten har en egen vilja och hon vill stanna på katthemmet. Detta gör att Jim och dottern ofta kommer på besök.
Edith är väldigt blyg och har stora problem att röra sig i sociala sammanhang. Hon har inget filter utan hon säger vad hon tycker. Jim Curran blir intresserad av henne i alla fall. Katten är väldigt viktig för historien och det är ett rörande porträtt av den gamla katten som målas upp. Och inte bara av katten. Cat Scratch är varm, sorglig och alldeles underbar.

Maria, mars 2012

Betyg

3

Förlag

Signet

Utgivningsår

2010

ISBN

9780451230720

Författare

Antologi