Dark Defender

Vid alla förkastningslinjer finns det hemliga baser där genetiskt programmerade krigare håller vakt. De är nästan odödliga men för varje gång de återuppstår, förlorar de delar av sin mänsklighet och till slut förlorar de förståndet och läkarteamet som bevakar Paladinerna måste ta det svåra beslutet att låta dem dö.

Blake Trahern har nått gränsen för vad hans kropp tål. Han vet att han inte lång tid kvar. Nästa gång han dör kan vara den sista. När han upptäcker en läcka inom organisationen alla Paladiner tillhör tar han kontakt med den enda person han helt kan lita på. Den man som genom sitt jobb som domare, räddade Blake från gatan och satte honom i kontakt med de lokala Paladinerna.
Under hans uppväxt var domarens dotter, Brenna Nichols, lite för intresserad av honom och då han kände att han inte kunde erbjuda Brenna det liv hon vill ha flyttade han till Paladinerna i Seattle.
När domaren dödas och Brenna skadas av en bilbomb misstänker Blake att det hänger ihop med läckan inom organisationen. Han känner även ett ansvar för Brennas säkerhet.

När Brenna börjar vakna ur medvetslösheten hör hon en röst hon aldrig trodde hon skulle höra igen, Blake Trahern. Hon känner sig dragen till honom fast hon är arg på honom för att han flyttade och aldrig hörde av sig. Brenna som alltid sett på världen med oskyldiga ögon får snabbt växa upp och se den för vad den är med hemliga organisationer, smutsiga poliser och dominerande män.

Alexis Morgan har inte riktigt fått ihop historien om paladinerna än, trots att Dark Defender är del två. Det är otydligt varför skurkarna jagar Brennas pappa eller varför fosterpappan vet att Blake är Paladin och ibland är världsbyggandet lite rörigt. Men eftersom jag redan har läst senare böcker i serien vet jag att det blir bättre! Det är helt klart värt att lägga ner en kväll eller två på Dark Defender då den bitvis är ganska rolig, innehåller en hel del action och den buttre Blake är en trevlig bekantskap.

Maria, mars 2009

Betyg

3

Författare

Alexis Morgan

Bokserie

Paladins of Darkness