Lover Unbound

Vishious tankar kretsar ofta kring sin vän Butch. Han har tankar som inte är helt rumsrena i hans tycke. Det känns inte helt rätt att han är avundsjuk på Marissa, Butch fru.
När Vishious efter en attack läggs in på ett mänskligt sjukhus och hamnar i Dr Jane Withcombs mycket kapabla händer har han svårt att handskas med de ovana känslor han får för henne. De övriga i Black Dagger Brotherhood kommer till hans räddning och tar honom från sjukhuset. Trots att Vishious är svårt medtagen propsar han på att de skall ta Jane med sig så hon kan fortsätta att vara hans läkare.

Jane är en briljant läkare som har kommit till vägs ände i nuvarande karriär. Hon är öppen för nya utmaningar när en ovanlig patient kommer till akuten. När hon upptäcker ovanliga avvikelser på röntgenbilderna blir hon nyfiken och vill veta mer. Inte anar hon då att hon kommer att få både en ny karriär och möjlighet att lära sig hur mycket hon önskar om sin mystiska patient när hon blir kidnappad av hans kumpaner.

Lover Unbound är en komplicerad historia med många trådar som följs. Man måste ha huvudet på skaft annars missar man viktiga händelser. JR Ward har tidigare skrivit lite om en mystisk varelse, the Virgin Scribe, som vampyrerna tillber och som hjälper eller stjälper dem efter en egen agenda. I Lover Unbound får vi veta mer om Scribe Virgin och hennes värld. Jag gillar att det finns en varelse som inte går i Black Dagger Brotherhoods ledband.

Serien handlar om vampyrerna i Brödraskapet och därför hamnar kvinnorna i skymundan. De är fortfarande starka men eftersom JR Ward inte lägger ned lika mycket tid och kärlek på dem som på Bröderna blir man inte lika engagerad i dem. Därför kändes Janes vändning lite konstlad. Vishious har fram till nu framställts som en Dom, en som tar kommandot i sängkammaren. Han är helt inne på BDSM. Jane gillar mer vanlig sex men helt plötsligt var det hon som tog kommandot. Plus att jag hade varit mer bekväm om Vishious hade fått fortsätta vara bisexuell.

Maria, juli 2010

Betyg

4

Författare

J R Ward

Bokserie

Black Dagger Brotherhood