Hooked

Att flytta från en mindre ort till en större kan ge befriande känsla av anonymitet. Det är lätt att skapa sig en ny identitet, att klippa banden och likt en fågel Fenix resa sig på nytt. Men hur är det att som inbiten storstadsmänniska flytta till en idyllisk småstad fylld med excentriska personligheter där alla har koll på varandra och har gått i skolan ihop?

I Hooked, andra delen i Elizabeth Hunters serie 7th and Main, är det Tayla som gör precis det. När hennes vän, Emmie (Ink) flyttar hem till Metlin i Kalifornien och startar en bokhandel kommer Tayla efter för att hjälpa henne med bokföringen. Det är inte meningen att hon ska stanna längre än att Emmie kommer på fötter. Men Jeremy Allen, en underbar geek som driver en serietidningsbutik över gatan från Emmies butik, har en helt annan agenda.
Jeremy och Tayla är på ytan varandras motsatser. Han är familjekär och vill ha ett ordnat förhållande. Hon gillar variation och vill inte ha något förhållande. Hon gillar mode och driver en framgångsrik modeblogg. Han gillar friluftsliv och särskilt bergsklättring.

Är det några jag beundrar så är det konsthantverkare som dag ut och dag in skapar vackra, användbara föremål. Handgjorda smörknivar i ene, koppar i lera de grävt upp själva eller skinnvästar från gårdens får.
Elizabeth Hunter är en konsthantverkare inom författandet. Jag har läst nio böcker av henne och kan lugnt säga att hennes lägsta nivå är hög oavsett om hon skriver paranormal, contemporary, mystery eller fantasy romance.

Hooked är en contemporary romance som ger dig en rapp och rolig dialog, en inblick i en influencers vardag, mindfullness genom bergsklättring plus att du får hänga på mysiga caféer med dina bästa vänner.
Jag uppskattar att Tayla är en normal kvinna med normala former. Det finns en rolig scen när Jeremy introducerar Tayla till klättring. Tayla har kommit en bit upp på väggen men fastnar.

Dave was further up and a little to Tayla´s right. ”Can you see the hold he´s talking about?”
She tried to look. “Dude. My boob is genuinely blocking where I think he´s pointing. I´m not joking about this.”

Jeremy beskrivs med ”skin the color of mahogony, and his dark brown eyes glited with humor.” Han har också en lågmäld swag. en hälsosam integritet och ett lagom självförtroende som gör honom älskvärd. Det finns några fina sexscener som inte är allt för grafiska.

Att flytta till en liten stad behöver inte betyda att du blir övervakad utan tvärt om. Det kan betyda att du genom dina vänner och din familj har ett skyddsnät som gör att du vågar slänga dig ut för att nå dina mål. Vare sig det gäller karriärmöjligheter eller att gripa kärleken i svansen!

Boken fastnar inte i att Tayla är kurvig eller att Jeremy är färgad, det är inte viktigt för historien. Sensmoralen är att även om två människor är olika kan den egna viljan och kärleken övervinna allt. Strunta i konventionerna och hitta din egen väg för – hemma är där hjärtat är.

Maria, december 2023

Betyg

3

ISBN

9781941674840

Förlag

Recurve Press, LLC

Utgivningsår

2022

Författare

Elizabeth Hunter

Bokserie

Love stories on 7th and Main