The Parfit Knight

När markisen av Amberly blir rånad av stråtrövare är han tvungen att söka skydd i närmaste herrgård. En snöstorm gör att han måste stanna längre än planerat.

Rosalind Vernon har bott på Oakleigh herrgård i hela sitt liv omgiven av hängivet tjänstefolk. En olycka i barndomen gör att Rosalind inte har någon närmare kontakt med världen utanför. Det hon saknar mest är någon att prata med, på riktigt, om både djupa och vardagliga saker. Någon som inte tycker synd om henne.
Amberly och Rosalind lär känna varandra och inleder en varm vänskap. När vägarna blir körbara igen ger sig Amberly av till London igen men lämnar en del av sitt hjärta på Oakleigh.

The Parfit Knight är en varm och stundtals rolig historisk romance. Hjälten är varmhjärtad under sin höglättiga London-fasad. Hjältinnan är älskvärd, modig och helt utan självömkan trots sitt handikapp. Under de år historien utspelar sig får vi se både Rosalind och Amberly växa som personer, var och en för sig men också tillsammans.
Det var intressant att läsa om en hjältinna med ett handikapp. Några gånger funderade jag på om handikappade på 1800-talet verkligen behandlades som i boken. Kanske, kanske inte, men det kändes trovärdigt i alla fall.
Välskrivna karaktärer och en kvick dialog som fick mig att fnissa flera gånger gör boken till en perfekt höststormsbok.

The Parfit Knight tillhör kategorin sedesamma romaner så den mest närgångna scenen är en kyss. Den utspelar sig på Georgiansk tid, 1714-1830.

Maria, oktober 2021

Betyg

4

ISBN

1515073173

Förlag

CreateSpace Independent Publishing Platform

Utgivningsår

1986

Författare

Stella Riley

Bokserie

Rockliffe