Playing with fire

Belle Jamison är en ganska normalt oorganiserad tjej i 20-årsåldern som försöker hanka sig genom livet så gott hon kan. Eftersom hon är betalningsansvarig för sin pappa försöker Belle alltid sitt bästa för att behålla de lågavlönade jobb hon kan få. Men av någon anledning händer det alltid något som gör att hon inte kan behålla jobbet.

En dag ser Belle en man komma springande över gatan från det café där hon för tillfället jobbar. När mannen och de som jagar honom spinger in på caféet vänds hela hennes liv upp och ned. För när uppståndelsen är över och polisen har lämnat caféet, dricker Belle upp resterna av sin Mocha Latte och plötsligt är hon den enda personen i världen som kan styra över de fyra elementen.
Nu börjar en jakt på Belle av de två paranormala agenturer som finns. Den som först för tag på henne är Rome Masters. Hans uppdrag är att eliminera Belle men långsamt blir han övertygad om att hon bör leva och därigenom hjälpa honom med ett privat problem. Att beskydda hans dotter.

Det här är en ganska tidig bok av Gena Showalter så den är inte lika driven som till exempel serien om Lords of the Underworld vilken jag verkligen gillar.
Playing with Fire är en ytlig, snabb och bitvis ganska rolig paranormal romance. Vissa av bipersonerna är intressanta men en person känns helt malplacerad. Vad har Tanner i historien att göra? En föräldralös, omogen 19-åring. Och vad ser Alexis, Romes ex-hustru, i honom? Och vad var det som gjorde att den galne vetenskapsmannen hällde sin värdefulla formula i Belles kaffe? Hade han valt ut henne tidigare eller var det slumpen?
Det var alldeles för många lösa trådar och frågetecken i boken, de störde läsningen och då har författaren ju missat något fundamentalt tycker jag.

Maria, juni 2009