Playing with fire

Belle Jamison är en ganska normalt oorganiserad kvick tjej i 20-årsåldern som försöker klara sig genom livet på bästa sätt. Hon är betalningsansvarig för sin pappa och försöker alltid sitt bästa för att behålla de lågavlönade jobb hon kan få men av någon anledning händer det alltid något som gör att hon inte kan behålla jobbet.

En dag ser Belle en man komma springande över gatan från det café där hon för tillfället jobbar, när mannen, och de som jagar honom, tar sig in på caféet vänds hela hennes liv upp och ned. När uppståndelsen är över och polisen har åkt dricker hon upp resterna av sin Mocha Latte och plötsligt är hon den enda personen i världen som kan styra över de fyra elementen.
Nu börjar en jakt på Belle av de två paranormala agenturer som finns. Den som först för tag på henne är Rome Masters. Hans uppdrag är att eliminera Belle men långsamt blir han övertygad om att hon bör leva och därigenom hjälpa honom med ett privat problem. Att beskydda hans dotter.

Det här är en ganska tidig bok av Gena Showalter så den är inte lika driven som till exempel Lords of the Underworld som jag verkligen gillar.
Playing with Fire är en ytlig, snabb och ibland ganska rolig bok. Vissa av bipersonerna är intressanta men en person känns helt malplacerad. Vad har Tanner i historien att göra? En föräldralös, omogen 19-åring. Och vad ser Alexis, Romes ex-hustru, i honom? Och vad var det som gjorde att den galne vetenskapsmannen hällde sin värdefulla formula i Belles kaffe? Hade han valt ut henne tidigare eller var det slumpen?
Jag funderade en del på dylika frågor under tiden jag läste boken och då har författaren ju missat någon fundamentalt, tycker jag.

Maria, juni 2009