Haunting Desire

Är deras kärlek ett budskap om fred eller ödeläggelse?

I en attack förflyttas Shealy O’Leary till en annan dimension. Hon separeras från sin far och måste lära sig överleva på egen hand.
Tiarnan har levt i en osannolik värld i många år, eller han gissar att det är många år eftersom han har sett sin bror växa upp. Tiden beter sig inte som vanligt. Det är en salig blandning av människor som av olika anledningar har hamnat på samma plats och försöker nu överleva i denna föränderliga värld där monster är en verklighet och inget är som man tror.

När Shealy och Tiarnan möts är det början på en serie händelser. Det blir livsviktigt att upptäcka vad det är som jagar dem och vad som håller dem fängslade i mardrömmen. Tillsammans med ett gäng krigare från olika tidsåldrar börjar de söka efter Shealys far, som har en viktigare roll i dramat än Shealy någonsin trott.

Man kan säga så många superlativer om den här tredje boken i Erin Quinns fantastiska serie. Hjälten Tiarnan är full av konflikter men samtidigt beskyddande och känslig. Shealy är modig och intelligent. Hon är beredd att göra svåra val för att rädda de hon älskar. Kemin mellan huvudpersonerna är påtaglig. Båda söker sanning, försoning och en framtid de inte tror de förtjänar. Handlingen är en läcker blandning av intriger och spänning som gör boken till en riktig bladvändare.

Boken följer direkt på de tidigare så serien, Mists of Ireland, behöver läsas i ordning.

Haunting Desire är ännu en fullträff, det är action från början och det slackar inte många gånger under historiens gång. Erin Quinn har byggt upp en trovärdig värld med magi och monster men även med tredimensionella människor man bryr sig om. Särskilt Shealy och Tiarnan men även andra bifigurer har viktiga roller.

När jag i en intervju med Erin Quinn frågade henne om hon någonsin varit på Irland eftersom hon skrev så berättande och nära om ön. Det har hon inte och i denna bok bevisar hon att man inte behöver ha förstahandskunskaper om ett ställe för att göra det levande. Man behöver bara en livlig fantasi och en vass penna.

Maria, januari 2012

Vill du läsa mer om Erin Quinn hittar du en intervju här.