Haunting Desire

Shealy O’Leary har hört om boken Fennore i hela sitt liv. Men trots att Shealy är övertygad om att boken är en myt har hennes pappa har varit som besatt av sökandet efter boken i hela sitt liv. Den är till och med huvudaktör i det värsta dramat i Shealys liv. Dagen då hon och hennes föräldrar är med i en bilolycka som dödar hennes mamma och hennes ofödda syskon. Nästan direkt efter olyckan flyttar Shealy och hennes far till Amerika för att starta ett nytt liv.
Men olyckorna förföljer Shealy och en kväll efter ett restaurangbesök blir de attackerade och Shealy och hennes far sugs ur vår dimension till en annan, mycket farligare värld.

Tiarnan har levt i en osannolik värld i många år, eller han gissar att det är många år eftersom han har sett sin bror växa upp. Tiden beter sig inte som vanligt. Det är en salig blandning av människor som av olika anledningar har hamnat på samma plats och försöker nu överleva i denna föränderliga värld där monster är en verklighet och inget är som man tror.

Mötet mellan Shealy och Tiarnan startar en serie händelser som gör att de för att överleva måste upptäcka vad det är som jagar dem och vad som håller dem fängslade i mardrömmen. Tillsammans med ett gäng krigare från olika tidsåldrar börjar de söka efter Shealys far, som har en viktigare roll i dramat än Shealy någonsin trott.

Haunting Desire är ännu en fullträff för Erin Quinn. Det är action från början och det slackar inte många gånger under historiens gång.

Erin Quinn har byggt upp en trovärdig värld med magi och monster men även med fullblodiga människor man bryr sig om. Särskilt Shealy och Tiarnan men även andra bifigurer har viktiga roller. En tvivlande präst, tre soldater och naturligtvis Tiarnans bror, Liam.
Jag saknar lite mer bakgrund om Shealys far för att ge honom lite mer kött på benen och boken är ganska hårt knuten till de tidigare böckerna, men annars tycker jag det är en fullträff.

När jag i en intervju med Erin Quinn frågade henne om hon någonsin varit på Irland eftersom hon skrev så berättande och nära om ön. Det har hon inte och i denna bok bevisar hon att man inte behöver ha förstahandskunskaper om ett ställe för att göra det levande. Man behöver bara en livlig fantasi och en vass penna.

Maria, januari 2012