Assassin’s Honor

Hela Emma Zales liv har kretsat kring arkeologi i allmänhet och sin fars sökande efter bevis för en hemlig lönnmördarorden, Sicari, i synnerhet. Trots att Emma försökt studera annat än arkeologi hamnade hon där i alla fall. Nu har hon förlikat sig med sitt öde och är nöjd med sitt val. Hon får jobba med att återupptäcka historiska hemligheter. Det enda hon håller sig ifrån är sin fars besatthet av Sicari.

Trots det blir hon extra upphetsad när hon av en händelse upptäcker en Sicarisymbol under en utgrävning i Egypten. Utgrävningen får ett abrupt slut när hennes medarbetare mördas och Emma blir anklagad för mordet. Anklagelsen är inte helt tagen ur luften. Mordet i Egypten har många likheter med mordet på Emmas föräldrar.

När Ares DeLuca ser Emma på polisstationen känner han instinktivt att han borde hålla sig undan henne. Hon skulle alltför lätt kunna komplicera hans liv. Men hans uppdrag är att skydda och bevaka henne så han har inget annat val än att se till att hon inte blir anhållen för mordet på arbetskamraten.

Attraktionen har inte minskat när han efter en tid tar kontakt med Emma. Ares och hans orden är övertygade om att Emma har information kring en, för Sicari, viktig artefakt. Ares besök hos Emma gör henne till en måltavla för Praetorians som även de är på jakt efter artefakten. För att skydda Emma tar Ares med henne hem och iscensätter hennes död.
Trots att Emma själv har en förmåga utöver det vanliga har hon svårt att acceptera Ares och hans värld där paranormala krafter är norm för att inte tala om de gamla edikt som styr hans orden.

Assassin´s Honor är en underbar första bok i serien Order of the Sicari. Det är en skön blandning av gammalt och nytt. Monica Burns liksom smyger in historien som omger Sicariorden och den tar aldrig överhanden så det blir torrt och tråkigt som en historielektion på gymnasiet. Båda huvudpersonerna är ganska alfa så det är en del gräl och missförstånd. Man får även träffa några intressanta bipersoner som jag hoppas får egna böcker. Assassin´s Honor är både spännande och het. Det är svårt att sluta läsa och den slutar i en riktig cliffhanger. Som tur är finns del två ute nu!

Maria september 2010

Betyg

4

Författare

Monica Burns

Bokserie

Order of the Sicari