Wolf at the Door

Sedan länge har det funnits krafter i samhället som vill få varulvar, vampyrer och andra att komma ut i ljuset, ut ur garberoben. Inte av omtanke utan för att kunna isolera och låsa in dom. Den snabbast växande sekten kallar sig Light of Truth.

Sullivan Quinn är sin klans historiebärare och ambassadör. Han reser till USA för att träffa de amerikanska Andra och diskutera det oundvikliga i att komma ut. Men att de måste göra det på sina egna villkor.

Cassidy Poe är en antropolog med specialkunskap kring sekter. Cassidy är en rävkvinna, hon tillhör de få som kan byta skepnad genom magi. Då det finns så få rävkvinnor har hon många förväntningar att leva upp till. Cassidys mormor, Adele Berry, har åsikter om allt vad hon har för sig. Från klädval till pojkvän. Adele Berry sitter i det styrande rådet för de amerikanska Andra och hon är en av de som Sullivan behöver övertyga.

Boken är lättläst och inga av karaktärerna intresserar en särskilt. Jaken i början sätter tonen. De byter skepnad hej vilt och springer sen omkring nakna till någon vänlig själ har extrakläder. Historien känns liksom fluffig, när väl Sullivan och Cassidy träffas (som människor och med kläder) är det redan fixt och klart att de skall bli ett par.
Det känns lite väl förutsägbart men det kanske blir bättre i nästa bok i serien.

Maria, juni 2006