Street Game

Street Game är del 8 i Christine Feehans otroligt populära serie om Ghost Walkers. Vi introduceras till ett nytt militärteam som leds av Mack McKinley vars specialitet är urban krigföring.

För två år sedan var Jaimie tvungen att lämna sitt team. Hon hade svårt med allt våld från start och då ett viktigt uppdrag gick snett var hon tvungen att gå under jorden. Det svåraste för Jaimie var att lämna Mack. De har känt varandra sedan Jaimie var 8 år och Mack har alltid skyddat och tagit hand om henne. När de var ett par slog det gnistor om dem. Förhållandet var instabilt, elektriskt och väldigt erotiskt. Under ett uppdrag när Mack McKinley träffar Jaimie igen inser han hur innehållslöst hans liv varit sedan Jaimie försvann. Nu ser han deras oväntade möte som en andra chans han inte tänker försitta.

Det är något med den här boken som inte håller måttet i mina ögon. Den är fortfarande bra, Christine Feehan är en för bra hantverkare för att skriva en riktigt dålig bok. Men det är något som gnager. I tidigare böcker har männen som utsatts för Dr Withleys experiment inte varit helt bekväma med sina nya förmågor. I Street Game tar de det med ro. I de andra böckerna har nya karaktärer först dykt upp i en tidigare bok innan de får en egen story. Nu presenteras man inför ett helt nytt team, helt utan koppling till tidigare personer och det känns lite annorlunda i åttonde delen av en serie.

Dock gillar jag både Jaimie och Mack och dynamiken mellan dem. Deras nästan desperata försök att vara utan varandra när de så tydligt är två halvor av en helhet. Vad jag däremot inte gillar är att det känns som om de får nya förmågor vart efter historien behöver dem. Nej, boken känns aningens forcerad. Men jag kommer att läsa vidare i serien ändå. Måste ju få veta vad som ligger bakom experimenten och hur långt upp i organisationen konspirationen går.

Maria, juni 2010

Betyg

3

Författare

Christine Feehan

Bokserie

GhostWalker