Deep tide

Romantic suspence kan kännas som precis mitt emellan romance och spänningsromaner/deckare. Är du romanceälskare vill du ha mer romance, är spänning din grej kan romentic suspence kännas som mellanmjölk. Det är en hårfin balansgång för att få historien precis rätt.

Huvudpersonerna i Deep Tide är Leyla Breda och Sean Moran. Hon lever för sin café- och cateringkedja, han – en hårt arbetande FBI-agent på hemligt uppdrag i den lilla kuststaden.
Mysteriet är välskrivet. Organiserad brottslighet som smugglar kontraband är vardag även i Sverige. Laura Griffin har beskrivit det på en lagom nivå. Som läsare av romantic suspence behöver jag inte veta alla invecklade turer, det måste finnas tid för kärleken också.
Leyla och Sean möts första gången på Leylas brors bröllop. Efter hand ser främst Sean till att de dyker på varandra allt oftare. Deras attraktion är ganska direkt men det blir inget sex förrän mot slutet av historien, en så kallad slow burn, vilket jag uppskattar. Då kan författaren ge mer tid åt både mysteriet och kärlekshistorien.

Historien utspelar sig i en kuststad så det är många fina miljöbeskrivningar från stränder, maritima marknader och strandbarer. En rolig anekdot är att Layla inte alls bor tjusigt vid havet, det har hon inte råd med. Hennes utsikt är över en parkering. Så är det ofta på turistorter. Priset på strandnära bostäder blir för dyr så lokalbefolkningen har inte råd med dem. De bor på bakgator eller utanför stan.

Det finns två bipersoner som har en ganska framträdande roll. Det är lokalpoliserna Nicole och Emmet. Särskilt Nicole får ta plats. Trots det tyckte jag inte att hon tog över med sin egentligen mer intressanta roll som utredande polis.
Laura Griffin har skrivit en spännande, nutida romantic suspence med lika delar spänning och kärlek. Och tro inget annat, Deep Tide kanske börjar långsamt men jösses, sen blir det åka av!

Boken är del 4 i serien The Texas Murder Files men det var inget jag märkte något av när jag läste boken.

Maria, mars 2024

Betyg

3

Förlag

Penguin Publishing Group

Utgivningsår

2023

ISBN

9780593546710

Författare

Laura Griffin