My Lady Mage

Att läsa fantasy kan vara lika njutningsfullt som det kan vara besvärligt. Vissa fantasyböcker har så komplicerade världar att det tar halva boken att få kläm på den plus att det kan vara ett väldigt manligt perspektiv på historien. Så när en fantasy med en välutvecklad värld, både manligt och kvinnligt perspektiv samt befolkad av människor du bryr dig om är det bara att tacka och ta emot! My Lady Mage av Alexis Morgan är just en sådan bok.

Merewen är en ung kvinna som bor i landet Agathia. Hon, ensam, har ärvt släktens speciella magiska kraft. De hästar som lever på släktens marker är unika och Merewen kan kommunicera med dem. Merewens farbror är avundsjuk för att han inte har ärvt kraften. Eftersom han är överhuvud över släkten styr han borgen med järnhand och tar alla tillfällen i akt att misshandla Merewen både fysiskt och psykiskt. När hon hittar ett gammalt dokument tänds ett hopp. Om gudarna anser henne värdig kan hon få fem starka krigare till sin hjälp. En kväll lyckas Merewen smita till floden och be Flodgudinnan om hjälp.

Här börjar en underbar historia om att våga stå upp för sig själv, om stark empati med andra, om att växa som människa och att våga erkänna sin kärlek trots att den verkar omöjlig.
Huvudpersonerna Merewen och Gideon är välskrivna och trovärdiga. Varje gång de möts hejar jag vilt på dem att de ska våga erkänna sin kärlek för varandra. Historien växer från att i början handla om mötet mellan Merewen och Gideon till att långsamt öppna sig till något större. Alla krigarna tar form och ytterligare en, Murdoch, träffar sin hjärtas dam men då hon är gift med Merewens farbror är deras kärlek komplicerad. Ingen av de viktigaste personerna i boken är endimensionell, Alexis Morgan har verkligen lagt ner jobb på att göra hela människor av dem.
My Lady Mage är första delen i en trilogi, Warriors of the Mist.

Maria, juli 2021

Betyg

4

ISBN

9780451237446

Förlag

Signet Eclipse

Utgivningsår

2012

Författare

Alexis Morgan

Bokserie

Warriors of the Mist