Lion´s Heat

Den manipulerande och känslokalle Jonas Wyatt möter sin like i sin livspartner.

Jonas Wyatt, chef över Bureau of Breed Affairs har alltid ansetts vara känslokall och hans eviga manipulerande har gett honom många fiender. Han har haft sin hand i det mesta som rör Sanctuary, fristaden för överlevande Breeds. Jonas har framgångsrikt sett till att många i Säkerhetsstyrkan har träffat sina livspartners därför har många längtat efter den dagen han själv skulle träffa sin partner och få sitt liv upp- och nedvänt.

Rachel Broen har arbetat som personlig assistent åt Jonas Wyatt i ett par månader. Under den här tiden har hon visat sig extremt kapabel till att hantera både Jonas kalender och hans arroganta och manipulerande sätt.
Så fort Jonas träffade Rachel visste han att hon var hans partner. Han har inte erkänt den dragning han känner till henne då han kan känna hennes motstånd. Han är också rädd att hon skulle bli ett mål för hans fiender. Däremot bygger han en stark kontakt till Rachels ofödda barn. Ett barn han gör anspråk på som sitt och, utan Rachels vetskap, drar upp avtal som gör att barnet är skyddat av Sanctuary:s lagar.

Några månader senare när Rachel har fött en dotter, Amber, bryter sig några män in och injicerar Amber med något okänt ämne och håller Rachel fången. Jonas räddar dem båda och flyger dem till Sanctuary för att bättre kunna skydda dem.

Historien om Jonas Wyatt är en länge efterlängtad bok. Jag och många med mig har ivrigt sett fram emot att få se Jonas träffa sin partner men författaren lät oss vänta. När jag väl fick boken i min hand var jag lite nervös om den skulle leva upp till mina förväntningar. Det gjorde den, kan jag lova.
Det är en spännande fortsättning på den eviga kampen mot Genetiska Rådet. Vi får en djupare inblick i Jonas bakgrund och varför han handlar som han gör. Och aldrig trodde jag Jonas skulle vara den mest uppoffrande av partners. Han när en dröm att när han träffar sin livspartner skall deras relation bygga på kärlek och ömsesidig respekt. Därför gör han stora uppoffringar som tär svårt på honom.
Rachel är den perfekta partnern till Jonas. Hon har en intuitiv förståelse för Jonas och ett medlidande för de uppoffringar han gjort för the Breeds under hela sitt liv.

Och som vanligt är sexscenerna heta som kokande olja.

Enda nackdelen jag kan se är att det nog är svårt att läsa boken som ensambok. Att läsa hela serien ger ett djup och en förståelse för the Breeds som nog kan vara svårt att känna annars. I den här boken finns nästan inget med alls om the Breeds förhållanden i labben innan de blev fria och om man inte känner till det kan det vara svårt att förstå deras oerhört starka frihetskänsla. Det positiva är att alla böckerna i serien är skitbra, så det är bara att börja läsa!

Maria, april 2010

Betyg

5

Författare

Lora Leigh

Bokserie

Breeds