The Vanishing

Staden Fogg Lake har en hemlighet. Något invånarna föredrar att hålla i det dolda.

För 40 år sedan skedde en olycka invånarna i staden Fogg Lake kallar ”Incidenten”. Ett vetenskapligt experiment som gick fel och fick oanade konsekvenser. Alla fick paranormala förmågor av olika slag.

Catalina Lark och Olivia Dayton driver en privatspaningsbyrå sedan de flyttat från Fogg Lake. Som unga bevittnade de ett mord och var tvungna att ta skydd djupt inne i en grotta vilket svetsat dem samman. De använder nu sina förmågor till att lösa sina fall men det är inget de annonserar utåt. När Olivia plötsligt försvinner börjar Catalina leta efter henne men kommer ingen vart. När vetenskapsmannen Slate Trevelyan från Stiftelsen dyker upp känner hon sig tvungen att, för Olivias skull, samarbeta med honom trots att Stiftelsen vid ett tidigare tillfälle förstörde inte bara Catalinas rykte som spanare utan även hennes privatliv.

En spännande historia rullas upp med förgreningar till det mord vännerna bevittnade i grottan. Jag gillar när det paranormala är en naturlig del i den övriga historien och inte det viktigaste. Både Slate och Catalina är välskrivna personer jag gärna hade hängt med. De är båda starka nog att kunna erkänna sina fel och brister men även se styrkan hos den andre. När sökandet efter Olivia tar dem tillbaka till Fogg Lake träffar vi på några väldigt intressanta invånare. Bland annat Harmony, stadens bibliotekarie tillika orakel.

Trots att jag gillade spänningen och personerna önskar jag lite mer interagerande mellan huvudpersonerna. Relationen mellan Salter och Catalina djupande lite för plötsligt plus att jag skulle önskat lite mer bakgrundshistoria kring staden Fogg Lake och experimentet. Men det kanske kommer i nästa bok, vem vet?!

Maria, april 2021

Betyg

4

Författare

Jayne Ann Krentz