Spännande berättelser, popcorn och goodiebags. Stjärnsalongen på bio Sergel

En hoper förväntansfulla deltagare samlas i salong sex på Filmstaden Sergel för att höra sex intressanta författare prata om sina nya böcker. Prick kl 18.30 släpptes vi alla upp för den grandiosa trappan i den stora biografen mitt på Hötorget i Stockholm. Salongen var i stort sett fullsatt när bokförlaget Forum och Bazar förlag bjöd på ett välordnat event.
Under kvällen var det utlottning av fina priser, vi bjöds på popcorn och dricka samt fick med oss en välfylld goodiebag hem. Självklart samlades alla författarna i foajén efter samtalen för boksignering och allmänt gemyt.

Kvällens glada författare

Förläggaren Teresa Knochenhauer hälsade oss välkomna till Forums första författare, Åsa Hellberg. Det var en glad och sprallig Åsa som glatt pratade om sin nya bok Det sista kapitlet som är sista delen i hennes älskade Fjällbackaserie. Synopsis till boken kom till henne när hon gjorde en DNA-analys och några avlägsna släktingar kontaktade henne. Det krävdes mycket research för att kunna skriva boken så inga levande släktingar blir sura! Trots att Hellberg tycker det är vårt att skriva miljöbeskrivningar är hon uppskattad för just dem. Det beror nog på att hon är bra på att sätta igång läsarens fantasi.

Nästa författare var en kvinna med många strängar på sin lyra. Nu var Carin Hjulström på scen för att prata om sin nya mysdeckare Offer i frack. En historisk historia som utspelar sig på den ort dit Carin flyttat. Det var viktigt att boken skulle få en Agatha Christie-känsla men, som i alla sina böcker, har Offer i frack ett aktuellt tema hon utforskar. Till skillnad från Åsa Hellberg gillar Carin att skriva naturskildringar. Det märks att Hjulström är trygg på scenen, hon vänder sig ofta direkt till oss i publiken när hon pratar.

Många var vi som ville lyssna

Kvällen ende man, Christoffer Holst, är även han van att stå i rampljuset. Hans nya bok Himlen är en plats på jorden är inspirerad av hans egna resor i sin camper van samt Annika Elgeskog, även känd som Husbils-Annika, en kvinna runt 60 som bor på heltid i sin husbil. Holst ville utforska relationen mellan en vuxen kvinna och hennes mamma. Moderatorn Teresa frågade Christoffer hur det kommer sig att han bara skriver om kvinnor och han berättar livfullt hur han umgås mest med kvinnor. Holst är gourmet och sommelier och det avspeglar sig tydligt i böckerna. När han skriver ser han böckerna som filmer, han har till och med ett soundtrack till böckerna. Och på tal om böcker, det kommer en fortsättning på hans storsäljare Solsken och parmesan med arbetsnamnet Mozzarella och månsken.

Nu tog Bazar förlag över och förläggaren Karin Linge bjöd upp Camilla Lagerqvist på scenen. Hon har tidigare skrivit flera barn- och ungdomsböcker men ville skriva med ett vuxet uttryck. Efter hon läst en superläskig spänningsroman kände hon att hon ville läsa en mysdeckare. Det var så detektiv Tillman kom till henne i boken Det hemliga sällskapet. Tre kvinnor hjälps åt att lösa mordgåtor på 1920-talet i Uppsala.

Coola Lina Areklew

Näst sista författaren var Louise Strömberg, en yogalärare med ett stort trädgårdsintresse som skrivit boken Där vildblommor växer. Louise har ett intresse av att skriva om kvinnor som bryter normer och Där vildblommor växer är starten på en serie, hon har koll på de första sex böckerna redan.

Sista författaren var en härlig kvinna som inte backade för att ta plats. Lina Areklew presenterade del 4 i serien om Ulvön, Utan dig. Lina var rolig när hon krasst konstaterade att hon ”gillar död, helt enkelt.” Hon har försökt skriva annat men det slutar alltid med att någon dör, så det var självklart att det blev spänningsromaner. I Utan dig ville hon utforska hur somliga människor kan resa sig efter den värsta katastrofen medan andra inte klarar att hämta sig efter en mindre tragedi.

Maria, 5 juni 2024

Varmt gemyt hos HarperCollins

10 juni 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.