Varmt gemyt hos HarperCollins

Svensk romance lever och frodas. Fjärde juni kommer Heléne Holmströms bok För alltid börjar nu ut. Jag blev inbjuden till ett härligt, svettigt och gott releasemingel på HarperCollins kontor.

Efter en varm tunnelbaneresa till Fridhemsplan välkomnades jag redan i ytterdörren av en medarbetare på förlaget. Ännu en trevlig kvinna tog hand om oss vid hissen och hjälpte oss till rätt våning. En så enkel gest som ger så mycket!

Vardagen för en bokbloggare. Allt ska dokumenteras.

Väl på kontoret var det bara att följa sorlet så kom vi till ett rum som dominerades av ett stort bord som dignade av ostar, kex, charkuterier samt drycker av allehanda slag. Snabbt fylldes rummet av vänner, familj och bloggare som alla ville gratulera Heléne till sin fjärde roman (om jag inte missat någon).

Efter en stund manade den förträffliga förläggaren Amanda Bertolo Alderin oss alla till samling och inledde ett kort samtal med Heléne om boken.
Det är en romance med tema vänner till fiender till älskade som utspelar sig i ett somrigt Stockholm. Som Amanda uttryckte det ”Du är ju så bra på njut!” Allt är inte solsken genom boken får vi också veta en del bakgrund till karaktärerna Vendela och Samuel.

Heléne Holmström.
Foto lånat från HarperCollins hemsida

Jag har inte läst boken men jag bläddrade som hastigast och såg inte så mycket av Samuels synvinkel. Aha! tänkte jag, det här måste jag fråga Heléne om. Det visade sig att Samuel visst har egna kapitel. Sen pratade vi lite om att boken är skriven i förstaperson. Jag fick genast en tanke av att det ger en känsla av chick lit (som är en egen genre) men Heléne höll inte med. Valet av berättarperspektiv påverkar hur läsaren uppfattar berättelsen. Men det har också en hel del med författaren att göra, vad som känns mest naturligt.

 

Vidunderlig utsikt från förlagets balkong.

Jag träffade Felicia Welander (författare och lärare på Skrivarakademin) igen. Den här gången bubblade vi om shejk- eller ökenromance. Tänk vad jag gillar att prata romance med henne. Det blev lika animerat som förra gången vi sågs!
Jag fick också skaka tass med romanceförfattaren Sofia Fritzson som skrivit runt 16 böcker.

Tyvärr var jag tvungen att avvika tidigt. Men inte förrän Felicia, Sofia och jag pratat lite pälsklingar också, Sofia har katter, jag hund och Felicia både hund och katt. En fin avslutning på en härlig kväll i kärlekens och vänskapens tecken.

Maria, 29 maj 2024

Min älskade rottweilertjej Moxie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportromance - en växande genre

29 maj 2024

Spännande berättelser, popcorn och goodiebags. Stjärnsalongen på bio Sergel

29 maj 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.