Carolines bok

Alla stoppsignaler eller skamkänslor saknas i stunden. Jag är bara precis här och nu. Berusad av kyssar och prosecco

Boken har ett härligt språk som sprakar, både i storyn och i sexscenerna. Vackra miljöbeskrivningar där både den taktila känslan och dofterna får plats. Personbeskrivningarna är fylliga och trovärdiga. Till och med gammelkatten Simon får ta plats och är fint beskriven. En styrka hos författaren är hennes sätt att få mig som läsare att känna. Något jag uppskattade var Carolines interna monolog. Ena gången fick den mig att fnissa glatt, andra gånger knöt jag näven i fickan och tänkte ”typiskt”. För Caroline är en stark och självständig kvinna som genom åren hamnat i den fälla så många kvinnor hamnar i. Den att stå tillbaka och låta mannen ta plats.

Författaren lyckas förmedla olika känslotillstånd i sina sexscener. Ibland är de vilda och lite förbjudna. Som läsare är man ju alltid en typ av voyeur, här upplever Caroline voyeurism och njuter av att se andra njuta. Andra scener förmedlar en värme och intimitet som gör att man själv längtar efter en varm, trygg famn att krypa in i.

Långsamt men skickligt bygger författaren upp spänningen med små medel. Det börjar med de blyinfattade nyckellådorna. Redan där förstår man att paret Stierna lever under yttre hot. Men det är också en relationsdriven spänning. Även om boken är skriven ur Carolines synvinkel så får vi glimtar av hennes make och det vi får vet gör att tankarna börjar snurra. Är maken verkligen helt oskyldig till det otäcka som händer? Visst, Caroline har en utomäktenskaplig relation med klienten och miljonären Alastair men är hon inte redan på väg ur äktenskapet?

Det öppna slutet retade mig en smula. Jag ville så gärna att det skulle gå bra för Caroline. Hon behöll sin jordnära personlighet trots att hon sveptes med i Alastairs lyxtillvaro. Sen var det dessvärre några stavfel också, alltid synd på så rara ärtor.
Nu har jag läst två av böckerna i serien, Malins bok och nu Carolines bok. Det är intressant att se hur författaren har valt två olika kvinnor som på var sitt sätt gör en inre resa där de slänger av sig sina ok, kliver ut stärkta och nyfikna på andra sidan. Lust, njutning och sex är nog ungdomens källa ändå.

Carolines bok är en del av en serie, Bokklubben Basic Instinct, där varje medlem får sin historia berättad.

Maria, januari 2023

Betyg

3

ISBN

9788726634273

Förlag

Lust förlag

Utgivningsår

2022

Författare

Desirée Coy

Bokserie

Bokklubben Basic Instinct