Malins bok

”Go with the flow så löser det sig”

Malins bok är en bok om försoning. Att försonas med sitt nutida jag och det liv man bygger åt sig själv efter ett uppbrott. Försonas med att man får vara glad trots allt. Det är också en bok om att hitta tillbaka till sin sexualitet efter år av torka. För sexig, det är den!

Mitt i sitt trygga men egentligen ganska tråkiga liv får Malin reda på att hennes man är otrogen. Men hon hinner aldrig konfrontera honom så all hennes ilska och sorg samlas inom henne. Med sin vanliga effektivitet fixar hon allt praktiskt som behöver fixas men hon glömmer bort sig själv. En resa till Gran Canaria och ett lyxigt hotell är början på Malins helande resa.

Lust framkallas av så många olika saker. I Malins bok har Desirée Coy lagt vikten på längtan till det okända. Malin reser ensam till Gran Canaria, hon går på turkiskt hamam, hon attraheras av en kvinna osv. Det är rätt vanligt förekommande drömmar och absolut inget fel i det. Det som får i gång blodet hos var och en är privat och alldeles, alldeles underbart, för att citera Askungen.

Några minus för mig var att boken kändes uppdelad. Än var Malin på Gran Canaria, än var hon hemma i Göteborg för att nästa stund vara i Stockholm. Nu vet jag att boken finns på nätet och att den då är uppdelad men för att Malins berättelse ska funka för en bok känner jag att det behövs en starkare tråd som håller ihop delarna. Det, lite konstig svenska samt några stavfel gör att betyget hålls nere. Vilket är lite synd (hehe). Desirée Coy skriver bra sexscener, har fin känsla för dialog och miljöbeskrivningar. Har du någon gång varit på ett hamam så förs du tillbaka dit med alla dofter och de där underbara små, små bubblorna av skum.

Malins bok är en del av en serie, Bokklubben Basic Instinct, där varje medlem får sin historia berättad.

Maria, oktober 2022

Betyg

3

ISBN

9788726634303

Förlag

Lust

Utgivningsår

2023

Författare

Desirée Coy

Bokserie

Bokklubben Basic Instinct