Hidden dragons

Undrar hur författaren Emma Holly gör för att få sina historier så levande? I sin Hidden-serie har hon skapat en magisk stad i USA där alla möjliga och omöjliga magiska varelser samsas. Staden, Resurrection, skapades som ett antropologiskt experiment av kraftfulla feer som ville se vad som hände när magiska varelser och människor med anlag för magi samsades.

I den här boken träffar vi halv-feer, varulvar, gargoyles och många andra övernaturliga varelser. Historien om den ordningsamma varulvspolisen och halv-fen kunde ha varit hur lättsam och fånig som helst men är tvärtom gripande.
Författaren skriver historien om två ganska ensamma varelser som redan i skolan drogs till varandra men då de tillhörde, inte bara olika raser utan även olika sociala skikt, såg de ett förhållande som dödsdömt och dolde sina känslor för varandra. Som vuxna har de fortfarande kvar sina fördomar och rädslor men när ödet återigen för dem samman har de mod att följa sitt hjärta.

Varulvspolisen Rick Lupone blir kallad till ett överfall. När han kontrollerar den döende kvinnliga fen, greppar hon tag i Rick och säger att om han inte beskyddar en mystisk kvinna står hela Resurrection på spel. Fen ger Rick något som ser ut som ett knogjärn. En större chock är att det visar sig vara Cass Maycee, hans hemlig kärlek från skoltiden, som är den mystiska kvinnan i nöd.

Genom hela skoltiden kallades Cass för Snövit. Dels för att hennes hud är vit som snö, dels för hennes ovilja att ha fysisk kontakt med någon. Som halv-fe kan hon utsöndra ett hormon som fungerar som afrodisiaka. Att hennes pappa övergav henne som liten och hon var tvungen att lämna Resurrection tillsammans med sin mamma har inte direkt påverkat Cass syn på sig själv positivt. Tvärt om, hon är väldigt osäker på sin ställning i världen. Som halv-fe känner hon sig inte välkommen någonstans.

Rick och Cass historia kantas av svårigheter, inte bara deras personliga rädslor utan även av något Cass far gjort som ung. Men det är inte den stora, spännande intrigen jag grips av utan den lilla minst lika spännande berättelsen om Rick och Cass. Hur de jobbar sig igenom sina rädslor, hur de upptäcker att kärleken fortfarande finns där, hur de tappar förtroendet för varandra och kämpar för att hitta tillbaka. Det är vad som ger boken en femma. Det och de underbara drakarna.

Maria juli 2013

Betyg

5

Författare

Emma Holly

Bokserie

Hidden