The Chosen Sin

De senaste sju åren av sitt liv har Daria Morris ägnat hela sin tid åt att få hämnd på den ”Utvalda” (det gängse namnet för vampyrer) som uppvaktade henne, förförde henne, krossade hennes hjärta och dödade hennes bästa vän. Den natten förlorade Daria tron på lycka och kärlek och började få problem i sin karriär som agent. Nu har hon fått en möjlighet att komma åt den Utvalda men för att göra det måste hon bli Utvald själv.

Alejandro Martinez har älskat Daria länge. Han fanns i hennes vänkrets när hon träffade den man som förrådde henne och han var den hon vände sig till för att få bekräftelse… av den erotiska sorten. Senare den natten blev Alejandro Utvald och hans liv förändrades för alltid. När han får höra om Darias uppdrag kräver han att få bli den som Väljer henne. Alejandro är en man som vet vad han vill och han vill vara med Daria. För evigt…

Jag läste boken två gånger för jag recenserade aldrig den direkt efter första gången. För att en recension ska bli bra måste jag skriva ganska på en gång efter det jag läst ut boken. Annars blandar jag ihop historierna.
Första gången var jag inte så imponerad minns jag. Men andra gången liksom växte karaktärerna, särskilt Alejandro klev fram i rampljuset. Även boven i dramat blev mer tredimensionell och jag fick mer förståelse för mekanismerna bakom hans handlande. Men jag är fortfarande lika irriterad över Darias av och på-mentalitet mot Alejandro. Hennes eviga ältande. Jag önskade flera gånger att hon skulle växa upp och se den fantastiska människa hon hade framför sig.

Anya Basts futuristiska vampyrvärld är både häftig och trovärdig. Det ger boken en lite annorlunda känsla än de som utspelar sig i nutid. Anya Bast skrev tidigare uteslutande erotica men har börjat skriva mer mainstream. Dock är The Chosen Sin ganska erotisk så om du inte gillar sexscener med drag åt BDSM kanske du ska välja en annan bok.

Maria, oktober 2010