Dawn´s Awakening

The Breeds skapades i laboratorier av en blandning av DNA från människor och från lejon, pumor, vargar, tigrar m fl rovdjur för att få fram den ultimata soldaten.

Dawn utsattes för fruktansvärda övergrepp i labbet under hela sin uppväxt. Hon blev våldtagen om och om igen av en soldat i skidmask. Det enda hon kommer ihåg är hans doft och hans ögon. Efter fritagningen tränar Dawn stenhårt för att glömma alla övergrepp och hon får jobb som livvakt.

En av the Breeds viktigaste supporters, Seth Lawrence, har försökt glömma Dawn i tio år. Ända sedan Callan, ledare för Breeds, gav honom order om att lämna henne ifred. Men nu sammanförs de på ett uppdrag som inte bara ger Dawn åter sina förträngda minnen. Även mannen som förgrep sig på henne i labbet återvänder.

I Lora Leighs serie om the Breeds är kvinnor och män jämlika i allt, styrka, arrogans och kärlek, vilket gör böckerna till en trevlig läsning. I de tidigare böckerna har sci-fi temat varit lite starkare med mer futuristiska prylar. Jag är fortfarande lite förvirrad av när i tiden Dawn´s Awakening utspelar sig (det är nummer elva i serien). Det är lite synd, för huvudstoryn, den om de fritagna Breeds som försöker skapa sig ett normalt liv och deras kamp mot sina skapare the Council, behöver utspela sig i kronologisk ordning. Men om man bortser från förvirringen i början och lite mycket gudstro så är det återigen en spännande och sexig läsning.

Maria, mars 2009

Betyg

4

Författare

Lora Leigh

Bokserie

Breeds