Kissing Sin

För att komma åt ondskan Riley jagat så länge måste hon sälja både kropp och själ.

Riley vaknar och känner doften av blod. Hon ligger i en gränd med ett lik bredvid sig utan minne av vad som hänt. Hon känner instinktivt att något är fel. Fiender börjar jaga henne och hon flyr till ett stort hus som ser ut som ett stall. Väl inne inser hon att det är ett stall och det är fullt av hästar. Groggy som hon är tar det ett tag innan hon inser att hästarna är shapeshifters, precis som hon. Tillsammans med en stor hingst lyckas hon frita alla hästarna och flyr. Hingsten visar sig vara en man vid namn Kade. Tillsammans tar de sig till Styrelsen för Andra raser. Det visar sig att de har hållits fågna på ett hemligt laboratorium där de försöker mixa DNA från olika raser för att skapa den ultimata soldaten.

Kissing Sin tar vid direkt efter första boken, Full Moon Rising. Alla lösa trådar med Quinn, Talon, Misha med flera byggs vidare. Vi introduceras till flera nya genmanipulerade raser, t ex spindlar som kan ändra form till vatten och ta sig in precis överallt.
Det är en spännande värld och en värld med många gråtoner. Riley blir djupare indragen i Styrelsens värld än hon någonsin önskat. Hennes älskare sedan flera år är inte de de säger att de är. Vem är Kade? Kan de lita på Liander? Vad vill Quinn ha av Riley egentligen. Vill Riley fortsätta på inslagen väg och bli en Guardian?

Keri Arthurs serie om Riley Jensen har ofta jämförts med Laurell K. Hamiltons serie om Anita Blake. Men jag tycker den här serien har ett större djup. Anita Blakes värld är mer svart/vit, eller svart egentligen, det är en ganska dyster serie.
I serien om Riley Jenson får vi en doft av romantik, en hel del het sex och massor av action. Och allt utspelar sig i Melbournes vackra stad.

Maria, maj 2010

Betyg

4

Författare

Keri Arthur

Bokserie

Riley Jenson Guardian