Eternal Pleasure

De kallar sig de Elva, Gods of the Night. Deras ärkefiende, Lords of Time har vaknat igen och sköljer nu över världen i sin jakt på rädsla, kaos och död. Enligt Mayakalendern tar nuvarande tidscykel slut 21 december 2012 (12-21-12) och då planerar Lords of Time att ta över herraväldet över världen och utplåna alla människor, då det skulle skapa det kaos Lords Of Time behöver för att leva. Tänk vilken energi det skulle generera när vampyrer blev utan sin huvudsakliga föda, människor, och var tvungna att börja äta på andra varelser.
Ledaren över Gods of the Night, Fin, har återuppväckt själarna till de Elva och gett dem nya kroppar. För att lära dem passa in bland människorna har Fin anställt mänskliga chaufförer med särskilda färdigheter.

När Kelly öppnar dörren för sin passagerare öppnar hon dörren för mer än vad hon kunnat ana. Hon är starkt dragen till Ty Endeka från första ögonkastet men är samtidigt livrädd för honom. Hela hans person är full av konflikter. Han verkar inte ha sett motorvägar tidigare, verkar inte kunna köra men samtidigt har han full koll på andra områden.
Efter ett anfall på en av de andra chaufförerna blir Kelly djupare indragen p g a sina speciella förmågor.

Ty Endeka har sovit länge, länge. Nu när han blivit uppväckt av Fin har han tre mål. Äta, hitta en hona och ta reda på vad Fin behöver hjälp med. Men trots att Fin genom hans drömmar upplyst Ty om den nya tiden känner han sig utanför. Och det han känner inför Kelly vet han inte hur han skall handskas med överhuvudtaget.

Jag får gratulera Nina Bangs till att ha hittat ett helt nytt område inom den Paranormala genren. Det är alltid uppfriskande när man hittar en bok med ett nytt tema. Men för mig känns inte historien riktigt klar. På några ställen lämnas man som läsare hängande, man måste godta vissa händelser utan förklaring. Författaren har inte tänkt hela vägen fram, inte byggt färdigt sin värld.
Men historien är bra och den fångar en ganska snabbt. Jag ville hela tiden läsa ett kapitel till så jag fick reda på vad som skulle hända.

Maria, augusti 2010