Forged Of Shadows

Liam Niall är ledare över ett förband av män som blivit besatta av ångerfulla demoner och som nu slåss mot invaderande ondska för att få förlåtelse. Trots att Liam länge haft den ledande positionen har det aldrig varit något han eftersträvat. Ända sedan den irländska potatisdöden (1845–47) då han flydde till Chicago och blev besatt av sin demon har han och hans förband kämpat i motvind mot en aldrig sinande ström av ondska.
Men för ca 4 månaders sedan (i första boken Seduced by Shadows) hände något som gav dem en strimma hopp. En kraftfull demon besatte en kvinna för första gången på många hundra år.

Jilly Chan jobbar på ett härbärge för ungdomar på glid. Hon gör allt för att de ska få ett bättre liv. Men Jilly har egna problem, problem som gör henne mottaglig för en ångerfull demon. När förbandet får veta att ännu en kvinna blivit besatt är det Liams uppgift att hjälpa henne genom förvandlingen. Både Jilly och Liam vägrar att erkänna sin attraktion. Trots att de tillsammans kan förgöra mer ondska än var och en för sig, vägrar de att ge varandra en chans. Särskilt Liam håller emot.

Del två i serien om ångerfulla demoner är ännu mörkare än den första. Det finns inte mycket hopp. Chicago är skitigt, mörkt och kallt. Huvudpersonerna är stolta in till dumhet, okommunikativa och desillusionerade. Men det är ändå bra. Det är välskrivet och man vill verkligen förbandet väl. Man önskar inget annat än at i allt mörker. Det finns några korta scener som känns positiva så jag hoppas verkligen att Jessa Slade skriver in lite mer hopp i nästa bok. Annars ger jag nog upp på serien, den är lite för mörk och dyster för min smak.

Maria, augusti 2010