Hot & Heavy

Ian MacLean är hård som granit. Han leder ett gäng SEALs som tar de svåraste, hårdaste uppdragen. Och ingen är tuffare än Ian. Han backar inte för nått. Han har ingen familj att ta hänsyn till, så han lever för adrenalinkicken. På det senaste uppdraget skickas Ian och hans team till Irak för att frita gisslan. Under uppdraget upptäcker Ian en grotta och bestämmer sig för att undersöka den.

Madrene Olgadottir befinner sig i grottan av helt andra anledningar. Sedan hon blev lurad av en man som sålde henne till ett harem och som hon vägrade att gifta sig med, har hon planerat sin flykt. En svår sandstorm som tvingade henne att söka skydd i grottan. Hon känner sig hotad och nockar Ian och binder honom. När Ian vaknar har de svårt att förstå varandra. Trots Madrenes behandling av Ian inser han att han inte kan lämna henne i grottan utan tar henne med sig till sin bas.
Väl på basen börjar nya problem både för Ian och Madrene. Det slutar med att Ian blir ansvarig för Madrene och suspenderad från sitt jobb. När Madrene kommer hem till Ian inser hon att han behöver en kvinna i sitt liv och att det är hon som är den kvinnan.

Det här är den första boken av den här typen jag läst. Med typ menar jag en humoristisk tidsresenärsromantikbok. Den är vimsig, enkelt skriven, rolig ibland, dum ibland. Säga vad man vill men man glömmer den inte i första taget. Bra är den däremot inte. Dessutom är det del 5 i Sandra Hills andra serie om tidsresande vikingar. Men ibland har nöden ingen lag när man är ute och reser och den medpackade bokhögen tar slut.

Maria, augusti 2010

Betyg

2

Förlag

Avon Books

Utgivningsår

2012

ISBN

9780062019042

Författare

Sandra Hill

Bokserie

Viking 2