In Darkness Reborn

Vid alla förkastningslinjer finns det hemliga baser där predestinerade män, paladinerna, med svärd skyddar vår värld från de galna ”andra” som försöker ta sig igenom barriären till vår ljusa värld.

Barak q’ Young valde att gå i exil då han vägrar använda sin gåva att ta fler liv. Han vill leva i fred och utveckla sin gåva till nytta för folken på båda sidor av barriären. Barak lyckas få stanna på jorden då han lade ned sitt svärd för att skydda en läkare, Laurel Young. Hon i sin tur har ihop det med Devlin Bane som är paladinernas ledare.

Efter att ha arbetat som assistent till Laurel Young måste Barak av olika anledningar byta jobb och hjälpa en geolog, Lacey Sebastian. En vulkanspecialist som förtvivlat försöker komma på ett sätt att förutspå vulkanutbrott och jordbävningar då de försvagar barriären.
När Lacey för första gången möter Barak blir hon knäsvag. Inte bara över hans utseende men även över hans situation, hans ensamhet.

In Darkness Reborn är rolig men även bitvis en smula sorglig. En kärlekshistoria som visar att det inte alltid är så lätt att överbrygga stora kulturella skillnader. Barak har svårt att anpassa sig till människornas sätt att vara och tänka. Lacey har svårt att våga tänka bortom sina fördomar. Hon förstår trots allt vad hon kommer att utsättas för om hon följer sitt hjärta. För det är Lacey som ligger på. Barak är mer passiv och osäker.

Jag gillar Alexis Morgans serie om paladinerna och hennes sätt att skriva, ganska luftigt om, i det här fallet, ganska svåra känslor och upplevelser.

Maria, juni 2009

Betyg

3

Författare

Alexis Morgan

Bokserie

Paladins of Darkness