Inferno´s Kiss

Jag blir inte riktigt klok på den här boken. Jag gillar miljöerna, personerna och intrigen men det är ändå något som saknas. I de två tidigare böckerna låg tyngdvikten på kriget mellan Sicari och Praetorians och den artefakt båda fraktionerna letar efter men så var det inte i den här boken. Kanske är det det som gnager.

Som arvtagare till det högsta ämbetet i Sicariordern, är Dante Condellaire villig att offra allt för att kunna leda sällskapet på bästa sätt. Han svär en ed på att inget får komma mellan honom och Ordern. Men han är inte beredd på Cleopatra Vorenus som kommer testa hans viljestyrka till max.

Cleo är en stark fighter som trots att hon saknar telepatiska förmågor kan mäta sig med de bästa. Cleo har alltid känt sig utanför Sicaris gemenskap på grund av att hon saknar paranormala förmågor. När hon träffar Dante har hon ingen aning om hur nära de ska komma varandra.

Inferno´s Kiss är actionfylld. Det är räder i fiendeland, förräderi och vilda svärdsfighter. Men det är även intensiv längtan och heta sexscener. För det hettar till ordentligt mellan Dante och Cleo.
Något jag tyckte gav storyn ett djup var Dantes ångest över sin ed. Han är fortfarande oskuld där Cleo är mer avancerad. Monica Burns har lyckats få fram bådas tankar och drömmar på ett trovärdigt sätt. Så när de äntligen hamnar i sänghalmen läser man med andan i halsen och ett lyckligt leende på läpparna. Äntligen!

Jag gillar också att vi får en djupare inblick i Atias och Marcus liv och kärlek. Av olika anledningar har de inte kunnat leva ihop under närmare 30 år för att nu långsamt och försiktigt försöka hitta tillbaka till varandra. Många recensenter har kommenterat deras ålder, Marcus är 56. Jag uppskattar att författaren beskriver deras relation precis som Cleos och Dantes men med lite mer humoristiska kommentarer som ”men vi är för gamla för det här” när de har sex på köksbordet.

De elaka Praetorians är superelaka men saknar karaktärsdjup och slutscenen hastades över. Där hade jag som läsare behövt få lite mer avslut.
Summa sumarum. Jag gillar boken och jag gillar serien men det är något diffust i storyn som stör mig.

 

Maria, mars 2012

Betyg

3

ISBN

9780425243145

Förlag

Berkley Trade

Utgivningsår

2011

Författare

Monica Burns

Bokserie

Order of the Sicari