Legacy of Temptaion

Ibland fascineras jag över hur väl romance passar för att vända och vrida på olika problem. Det kan vara utanförskap där en halvvampyr inte har samma status som en fullblodsvampyr. Eller hur barn inte får leva som barn utan curlas av sina föräldrar. Hur fanatiska idéer inpräntas i grupperingar. Hur hat kan frodas. Men genom huvudpersonernas kärlek till varandra måste de ta itu med sina förutfattade meningar, ta bort skygglapparna, och se livet för vad de behöver för att hitta sin lycka.

Eva och Logan tillhör rivaliserande organisationer. Eva hatar allt övernaturligt och särskilt demoner. Logan, son till en av de fyra apokalyptiska ryttarna, hatar allt Evas organisation står för eftersom de försökte döda honom som barn. Eva har fått order om att samarbeta med den konkurrerande organisation Logan tillhör. När allt går åt helvete (bokstavligen) förstår hon var den riktiga ondskan finns.

I Legacy of Temptation blandar författaren Larissa Ione alla möjliga mytiska varelser i en salig röra. Vi möter förutom de fyra apokalyptiska ryttarna bland annat änglar, helveteshundar, liemannen och både Lilith och Satan är med på ett hörn samt deras barn och barnbarn.

Det är lite ”fiender till älskade” över Eva och Logans kärlekshistoria även om de egentligen aldrig var ovänner. Det är det politiska spelet och fördomar hos personer runt dem som lägger krokben.

Eftersom det händer så mycket runt omkring Eva och Logan finns det inte plats för deras utveckling och fördjupning i den mån jag hade önskat. Det gjorde att jag aldrig blev känslomässigt involverad i dem.

Men det största problemet är hur många olika personer och familjekonstellationer det är att hålla reda på. Det är tänkt att Legacy of Temptaion ska fungera som en start för att komma in i serien utan att behöva läsa de tidigare böckerna men jag är osäker på om det verkligen funkar. Jag har läst många böcker i Demonica-serien och jag tappade nästan bort vem boken egentligen handlade om (Eva & Logan) när jag försökte hålla reda på vem som var vem.

Trots det är Legacy ot Temptaion en actionfylld, ibland rolig historia som utspelar sig i en väl utbyggd värld. Gillar du högoktanig action samtidigt som du gillar familjebarbecues med mytiska varelser och en smula kärlek är det här boken för dig.

Betyg

2

Utgivningsår

2024

Förlag

Blue Box Press

ISBN

9781957568713

Författare

Larissa Ione

Bokserie

Demonica