Sweetwoodserien bok 1-3

Sweetwoodserien består av tre noveller. Alla tre kretsar kring småstadsidyllen Blairville i amerikanska södern och de klassiska elementen finns med. Den rika familjen som styr och ställer i staden, den vänliga sheriffen, den godmodiga släktingen. Första hälften av novellerna handlar om den växande kärleken mellan protagonisterna, den andra mer om ett mysterium. Dock inte blodiga mord eller seriemördare utan ibland ganska vanliga problem som behandlas med allvar.

Sweetswood Secret

När New York City journalisten Holly Blake får ett skumt sms från sin bror förstår hon att något inte står rätt till. Hon lämnar staden och åker hem till Blairsville. Tillsammans med sheriffen och hennes fd fästman, Max Cooper, börjar de nysta i broderns försvinnande. Men det är inte bara försvinnandet de tar sig an under utredningens gång.

Sweetwood Scandal

Jacob Sweetwood har blivit bestulen av sin fd fästmö som nu åkt hem till Nya Zeeland. Förgäves följer han efter henne för att få tillbaka sitt arvegods. Väl hemma i Blairsville igen stöter han på Nancy Cooper, sheriffens syster, som hjälper honom genom hans svårigheter.

Sweetwood Christmas

Holly Blakes bästa vän från New York, advokat Gabe Da Silva behöver se över sitt liv. Han trodde att han hade allt han ville ha men något saknas. När Holly ger hans kontaktuppgifter till Zena Sweetwoods faster ser han en möjlighet att få rätsida på livet. Zena kan inte för sitt liv förstå varför hennes älskade faster och farbror ska skiljas. Och hon förstår sig definitivt inte på storstadsadvokaten som inte alls beter sig som hon föreställt sig.

Alla böckerna hänger ihop även om det är nya huvudpersoner i varje novell. Trots novellformatet har Danielle Hines brytt sig om både miljö- och karaktärsbeskrivningarna. Dialogen är rapp och driver handlingen framåt. Böckerna slutar innan huvudpersonerna har sex men det finns ändå ett starkt intresse och en puttrande åtrå under ytan. Det behövs, annars blir det för tillrättalagt och tråkigt.

Sweetwoodserien är en välskriven serie med rapp dialog och en rak handling. Som läsare behöver man inte grubbla eller gräva djupt i själens mörker utan man får några timmars trevlig underhållning.

Maria, oktober 2023

Betyg

3

ISBN

9781949935677

Förlag

Orange Blossom Publishing

Utgivningsår

2023

Författare

Danielle Hines