Tuesday’s Child

När Jag var på ett författarevent med Simona Ahrnstedt fick hon en fråga från publiken som gjorde att jag började fundera på hur vanligt det är med romantiska thrillers på svenska. Finns det några? Mysdeckare i feelgoodgenren känner jag till men en med kärleken i centrum? Inom engelskspråkig romance är det en vanlig underkategori, med eller utan övernaturliga förmågor.

Tuesday’s Child är första delen i Dale Mayers serie Psychic Visions. Samantha Blair, Sam, får visioner av seriemördares mord. Hon upplever vad offret upplever. När hon kontaktar polisen blir hon hånad och behandlas som galen. Men kommissarie Brandt Sutherland har andra tankar och väljer att lyssna på Sam.

Jag har läst flera böcker där protagonisten har psykiska förmågor, både bra och dåliga. Dale Mayer har skrivit en fängslande historia som innehåller spänning, romance och övernaturliga händelser i en riktig bladvändare. Karaktärerna är väl underbyggda och Sam är en trovärdigt komplex person. Och, jag menar, det hon upplever när en person dör önskar jag inte min värsta ovän för det är inte en vanlig död hon ser utan bara de värsta morden. Vad jag också uppskattade var att mördaren inte arbetade inom polisen, var släkt eller vän med huvudpersonen.

Det var också lite annorlunda att huvudkaraktärerna inte erkände sin kärlek för varandra direkt. De har djupa känslor för varandra men de låter kärleken ta sin tid. De lär känna varandra först vilket ligger helt i linje med hur karaktärerna är beskrivna.

Sa jag att det finns en hund som är viktig för historien också? Alltid ett plus.

Maria februari 2024

Betyg

4

Förlag

Valley Publishing Ltd.

Utgivningsår

2019

ISBN

9781988315638

Författare

Dale Mayer