Twilight Memories

Rhiannon har levt ett långt och innehållsrikt liv men aldrig varit riktigt lycklig. Hon blev förskjuten av sin far och nu verkar även den man hon älskar slutgiltigt förskjuta henne.

Ända sedan medeltiden då Rhiannon såg Roland de Courtemanche på slagfältet ridandes sin stora svarta krigshäst har hon älskat honom. Hon har försökt att få honom att se henne som en jämlike men han har så starka beskyddarinstinkter och de kväver henne.
Ända sedan sina dagar som riddare har Roland kämpat mot sin bestialiska natur. Alla han älskat har dött på grund av honom. Han lever med fruktansvärda samvetskval. När Rhiannon är i närheten känner han hur hans hårt kuvade natur ger sig tillkänna och därför är han inte värdig en dotter till en farao, Rhiannon.

Roland och Rhiannon är bifigurer i första boken i serien, Twilight Phantasies, men får nu en egen bok och det är de verkligen värda. Båda har levt långa liv och på något sätt fastnat i sina självpåtagna roller. Det krävs ganska mycket självrannsakan innan de kan närma sig varandra. Till sin hjälp har de Eric, Tamara och Jamieson från Twilight Phantasies och Pandora, en underbar svart panter.

Twilight Memories av Maggie Shayne är lika lättläst som första boken. Det händer massor. Det är kidnappningar, spännande fotbollsmatcher och en olycka som involverar Pandora. Men inget är riktigt läskigt. Det som griper tag i mig mest är hur både Roland och Rhiannon kämpar för att kommunicera sin kärlek och hur de överkommer sina rädslor och växer som människor, eh, vampyrer.

Maria oktober 2010