Visions of Heat

Bok två i Nalini Sings serie Psy-Changeling Visions of Heat är inte lika bra som den första. Upplägget är väldigt lik Slave to Sensations och därför går det inte att undvika jämförelser.

En högt uppsatt Psy utvecklar ett samvete, ett bevis på att hon har förbjudna känslor och anses vara defekt av övriga Psy, träffar het, känslostyrd Changeling. Känslor uppstår och hjältinnan hoppar av till den andra, djuriska, sidan.

Den här gången vet hjältinnan, Faith NightStar att hon är värdefull för sin klan. Genom sin unika förmåga som F-psy (Foreseers, siare) ser hon framtiden 0ch säljer viktig information till företag. Men hon lever ett övervakat och instängt liv då F-Psy ofta drivs till vansinne av sin förmåga.
Världen som Faith känner den vänds upp och ned när en annan Psy tar över hennes hjärna och tvingar henne se ondska. Och när hon upplever sin systers mord börjar hennes psykiska sköldar att rämna. Faith söker hjälp hos den enda Psy hon vet har lämnat PsyNet, det nätverk av hjärnor som håller alla Psy vid liv.
På sin expedition till Sacha Duncan från första boken möter hon Vaughn D’Angelo och Faiths resa mot ett känslomässigt uppvaknande tar sin början.
Vaughn D’Angelo tillhör DarkRiver-klanen trots att han är en jaguar bland leoparder. När hans föräldrar lämnade honom och hans syster som barn i skogen var det på DarkRiver-klanens territorium. Vaughn är vild, vacker och dragen till Faith.

I första boken fanns det många ömma, varma scener med Sacha och hur hon lärde sig leva med sin leopard. De saknades i bok två. Jag får inte riktigt grepp om vare sig Faith eller Vaughn.
Men historien om Psy-Changeling är fascinerande och hur Nalini Singh kom på idéen med PsyNet är förunderlig för mig. Den värld hon beskriver är spännande och fördjupades i den här boken. Världen känns verklig med sina affärsförbindelser, klanpakter och djup vänskap. För att inte prata om den kärlek som uppstår.

Maria, maj 2020

Betyg

3

Författare

Nalini Singh

Bokserie

Psy-Changeling