Darkfever

MacKayla är en snygg, 22-årig blondin från en amerikansk landsortshåla, som mest är intresserad av shopping, fester och snygga killar. Åtminstone tills hennes syster, som studerar i Dublin, blir brutalt mördad. Polisen har inga ledtrådar och lägger ned fallet. MacKayla vill hämnas sin syster och åker till Dublin. Väl där upptäcker hon att den keltiska mytologin är sann, det finns ”Fae” (de här varelserna är så långt ifrån en liten skir ”älva” man kan tänka sig) och hon kan se igenom den illusion de projicerar för att lura människorna. MacKayla visar sig också ha förmågan att känna när hon kommer i närheten av Fae-världens reliker. Alla är på jakt efter en urgammal svartmagibok och hon är den enda som kan känna var den är.

Jericho Barrons är den mörke, hemlighetsfulle mannen som lär upp henne och räddar hennes liv. Är han pålitlig eller utnyttjar han henne bara för att få tag i boken? V´lane, en otroligt sexig prins från Fae-världen, försöker också använda sig av MacKayla för att få tag i den. Med i leken är också hennes systers före detta pojkvän ”The Lord Master”, de ondas ledare. MacKayla förändras snabbt från att vara en rosa glamour-flicka till en fighter som klär sig i svart för att Fae-blod inte ska synas så tydligt på kläderna.

Boken är spännande och drivet skriven. Man trivs i den mörka, regniga Dublin-natten och känner trygghet i Barrons bokaffär där MacKayla söker skydd. Det enda jag har emot boken är att den är lite (omedvetet?) rasistisk. Moning intresserar sig på ett väldigt amerikanskt sätt för allas härkomst, en av skurkarnas beskriver hon så här: ”…it was an unspoken-of Saudi ancestor that had bequethed something fierce, dark and ruthless to the O’Bannion line.” Men kan man ha överseende med sådant är den som sagt väldigt spännande!

Elisabeth maj 2010