Archangel’s Kiss

I en värld där änglar och vampyrer är accepterade krävs en speciell form av polis.

En av Jägarna är Elena Deveraux. Vi mötte henne i Angel´s Blood första boken i Nalini Singhs serie om änglar. Då var hon tvungen att samarbeta med den ängel som styr New York, Raphael. Under jakten på Uram, en ärkeängel som blodtörstigt börjat döda människor och vampyrer, drogs de till varandra och då Elena blev dödligt sårad under slutfighten kunde Raphael inte låta henne dö utan räddade henne och transformerade henne till en ängel.

Här börjar bok två. Raphael har tagit Elena till the Refuge, en hemlig stad där alla änglar kan samexistera, om än väldigt osäkert och under strikta regler. Elena har legat i koma i ca ett år under vilken hennes kropp har förändrats och hennes vingar har växt ut.
Elena och Raphael har accepterat vad de känner för varandra men då Elena är en kvinna av idag och van att ta hand om sig själv och Raphael är runt 1000 år gammal och van att bli åtlydd vid mista vink, uppstår det otaliga friktioner dem emellan. Och om inte det vore nog så är vissa änglar övertygade om att Elena är en styggelse. Skapad av Raphael och inte född av änglar är hon inte renrasig och borde därför dö. Andra är nyfikna på henne och på hur svag hon är. Särskilt änglabarnen har svårt att förstå att en vuxen inte kan flyga än. Över allt hänger hotet från Lijuan och hennes hobby med lik och vampyrer som började märkas i första boken men som blir överhängande nu. Alla ärkeänglar har blivit bjudna till en bal i Elenas ära hos Lijuan och Raphael har en känsla av att det inte kommer att bli helt lätt för Elena att överleva Lijuans ”lekfullhet”.

Jag är faktiskt glad att jag inte gav upp serien efter första boken. Nalini Singh är väldigt bra på att skapa en värld som är trovärdig. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna läsa om änglar. Men då de här änglarna inte är några väna ljusvarelser utan ganska oempatiska varelser fungerar konceptet.
Det händer mycket i boken, det är många trådar att hålla reda på men det ger ett djup till historien jag inte skulle vilja vara utan.
Det är nästan att jag skulle vilja ge boken en femma men det saknas något jag inte riktigt kan sätta fingret på och Fantastiska ger inte ut halva stjärnor så det får bli en fyra men det är en stark fyra!

Maria, april 2010

Betyg

4

Författare

Nalini Singh

Bokserie

Guild Hunter