Damien’s Destiny

Damien och Toria möts första gången när hon försöker ta sitt liv efter att hennes vårdnadshavare, Baron Heath, våldtagit henne. För att skydda Toria gömmer Damien henne på en internatskola. I tre år besöker han henne regelbundet varje månad för att försäkra sig om att Toria mår bra. Ju längre tiden går, ju mer inser Damien att Toria har en alldeles särskild plats i hans hjärta. Men då Toria är traumatiserad och livrädd för män behöver Damien ett oändligt tålamod för att hjälpa Toria komma över sin rädsla.
Baron Heath kan inte sluta tänka på Tori. Han har jagat henne i alla år och nu verkar han ha hittat henne. För att skydda Tori behöver Damien använda alla sina magiska krafter han ärvt av Merlin.

Början på boken känns som att författaren vill ha en historisk känsla men någonstans mitt i tvärvänder plötsligt historien, blir modern med telefoner och stora yachter. Det gjorde mig något förvirrad.
Damien beter sig som en gammal gubbe. Han kallar Toria ”my dear” och klappar hennes händer. Vem klappar på någons händer? Överlag var dialogen stolpig och det kändes som om ord staplats på ord i överflöd så boken kunde gott ha redigerats ned ett antal sidor.

Maria, november 2012