Dark Warrior Untamed

Människor med magiska förmågor lever sida vid sida med vanliga människor. De kallar sig Kyth och styrs av en Grand Dame och hennes konsort. Talions är den elitstyrka vars uppgift det är att skydda Grand Dame.

När Grayhill (Gray) Danby, en korrekt engelsman, flyttar till Seattle för att börja jobba som ansvarig Talion blir han tvingad att dela kontor med Piper Ryan, ny assistent till Grand Dame. En ung, vild tjej med mångfärgat hår och tatueringar. Trots att de är så olika varandra är attraktionen omedelbar.
När Grey går igenom den bakgrundskontroll som gjorts på Piper hittar han lite för många luckor och bestämmer sig för att göra en ny och djupare undersökning. Ingen vet bättre än han att det finns många som inte är tillfreds med den nya Grand Dame.

Piper tycker att Grey är tillknäppt och vill inget hellre än att ruska om honom för att se vad som finns under ytan. När Grey hamnar på sjukhus efter att ha försökt desarmera en bomb inser hon att hon känner mer än bara ytlig attraktion för Grey men hennes förflutna håller henne tillbaka.

Hotet mot Grand Dame ökar successivt genom historien och Grey undrar om Piper har något med det att göra. När han får resultatet av den nya undersökningen hoppas han att han inte ska behöva läsa den utan att Piper litar så pass på honom att hon berättar självmant.
Då Grey själv har ett annorlunda förflutet vet han vad det innebär att bära på hemligheter.

Dark Warrior Untamed är en spännande historia med underbara karaktärer. Av någon anledning är det här min första bok i Talion-serien, jag har inte läst de två första. Men gissa om jag skall göra det NU.
Historien är välskriven, rolig, spännande, sorglig, allt i ett. Jag gillar både Grey och Piper stenhårt. De komplimenterar varandra perfekt. Han öppnar upp en smula genom Piper och hon blir mer ansvarsfull genom Grey. Komplotten mot Grande Dame Kerry är trovärdig.

Om du inte läst någon tidigare bok i serien så gör det egentligen inget. Det mesta förklaras så man hänger med utan problem. Men jag vet efter att ha läst tidigare serier av Alexis Morgan att det ger en fördjupning av miljöerna och att karaktärer kommer igen.

Maria, aug 2010