Kiss of Midnight

Första boken i en ny serie med en fantasifull, genomtänkt story. Författaren har utvecklat en annorlunda twist på vampyrism med ett antal olika typer av vampyrer. Till exempel the Rouges som dödar andra vampyrer och ser människor som boskap att ätas. Till beskydd för finns en klass av krigare, Breed Warriors. Några få, stentuffa vampyrer som genom åren blivit blasé. De beskyddar sina medvampyrer och även ovetande människor men de sörjer inte nämnvärt de som dör. Alla vampyrer är män. Det finns så kallade Breed mates, människor som är kompatibla med vampyrerna men de är få och ofta ovetande om vad de är.

Lucan Thorne är ledare för Breed Warriors. Han är så trött på det onödiga dödandet och har förlorat nästan all sin empati. När han träffar Gabrielle och inser vad hon är gör han allt för att hon ska träffa en civil vampyr oavsett vad hans känslor säger honom.

Gabrielle är föräldralös och har hela livet drivit runt utan att känna tillhörighet någonstans. När hon blir vittne till ett brutalt mord, anmäler det och blir misstrodd av polisen då inga kroppar eller blodstänk finns på platsen känner hon sig ännu mer isolerad.
Några dagar senare ringer Lucan på hennes dörr och presenterar sig som detektiv, intresserad av ett fotografi Gabrielle tagit av mordet.

Även om det var en intressant story var karaktärerna en smula tunna. Gabrielle var väldigt ödmjuk och försiktig, nästan lite blek. Trots det tar det inte lång tid innan hon fullständigt litar på Lucan. Jag kan också tycka att kärleken mellan Lucan och Gabrielle hade behövt utvecklas lite mer. Nu godtar Gabrielle allt Lucan utsätter henne för och romantiken dem emellan bara magiskt händer.

Maria februari 2010

Betyg

3

Författare

Lara Adrian

Bokserie

Midnight Breed