Magic in the Wind

Av sju systrar får alltid den sjunde systern sju döttrar.

I Magic of the Winds möter vi Sarah Drake, den äldsta av systrarna. Det gå ett rykte genom den lilla staden, Safe Harbour, att Sarah har kommit hem. När Damon Wilder hör hur fantastiskt magisk Sarah är en gång för mycket börjar han sprida ett eget rykte om att hon kan gå på vattnet. Trots sin skepticism beger han sig en kväll till systrarna Drakes hus. Under förevändningen att fråga varför inte deras hus flagnar i den saltmättade havsvinden som alla andra hus på kusten. När han kommer till den stora, ornamenterade grinden som alltid tidigare varit låst med hänglås, står den öppen. De stora, tillsynes aggressiva hundarna som möter honom på verandan nosar på honom och ignorerar honom.
När Sarah öppnar dörren och ser Damon ser hon inte bara en intressant man utan även den mörka skugga som omger honom. Hon bjuder in honom i huset och de börjar långsamt dansa den dans som attraktion bjuder upp till.

Magic in the Wind är en kort historia. Den publicerades först i en antologi men finns nu som egen bok. Men tro inte att historien är dålig för det. Christine Feehan har en gudabenådad penna som gör historien både spännande och romantisk. Sarah Drake är stark, smart och egensinnig. Damon Wilder är superintelligent. Men skadad både fysiskt och psykiskt av tortyr och den svagare i förhållandet. Som tur är framställs han inte som svag eller omanlig på något vis trots sin käpp och sina ärr. Christine Feehan låter Sarah följa hans ärr med tungan i en scen för att visa hennes acceptans.

Jag kan väl tycka att han accepterade magin kring Sarah lite väl fort men det får man köpa i en kort novell.
När jag läser en bok i serien om systrarna Drake blir jag alltid lättare om hjärtat på något vis. Det är som om magin smittar av sig.

Maria, juli 2010