Witch Blood

Ska hon få revansch på sin systers mördare?

I del två av Anya Basts serie om Elementarhäxorna träffar vi Isabelle Novak, en kaotisk nomad utan fast punkt i livet. Hennes trygghet har varit hennes stabila syster som blivit brutalt mördad av en demon.

Thomas Monahan är ledare för sammanslutningen av häxor i Chicago. I första boken lär vi känna Thomas som en kompetent ledare, en alfahanne som få vågar säga emot. Kvinnorna skulle gärna gå i närkamp av ett annat slag med honom men håller sig undan på grund av den mur av distans han utstrålar. Isabelle har inga sådana hämningar. Hon är attraherad av Thomas och går rakt på sak.
När demonen får personligt intresse för Isabelle slits hon mellan sin önskan att försöka sig på ett förhållande med Thomas och att ge sig av för att skydda honom.

Boken kunde ha varit mer spännande än den är. Anya Bast är duktig på att skriva och man börjar sugas in i historien men så kommer långa avsnitt med förklaringar eller tillbakablickar, som i och för sig ger ökat djup åt karaktärerna, men det stör rytmen i historien. Man kommer av sig. Del två flödar inte lika lätt som del ett men är ändå väl värd att läsa om man inte har nått emot heta sexscener.

Maria, september 2009

Betyg

3

Författare

Anya Bast

Bokserie

Elemental Witches