Prince of Ice

Del tre i Emma Hollys serie om Yamas-demonerna handlar om Corum Midarri och Xishi Huon som växer up tillsammans. Corum är tronarvinge och Xishi är dotter till en tjänare. Xishi har en lugnande effekt på den orolige Corum men när de blir äldre och Corums mor ser hur nära de står varandra förflyttas Xishi snabbt. Hon är inte värdig Corum.
Xishi blir satt i skola för att lära sig bli kurtisan, kuddflicka. När Corum några år senare är i behov av en kuddflicka, köper han den flicka som fångat hans blick, helt ovetande om att det är Xishi.
Tillsammans med Xishi upplever Corum mer än han någonsin gjort och funderar på att göra henne till sin maka, något konventionen förbjuder. I bakgrunden intrigerar olika falanger om Corums framtid som regent.

Corum och Xishis värld befolkas av många intressanta personer som ytterligare lyfter historien. Man ska inte glömma att det är en erotisk paranormal romance så det är många heta sexscener i boken men berättelsen flyter på rätt bra ändå. Mot slutet av boken uppstår en twist som gör att man förstår Corums förhöjda njutning med Xishi.

Maria, juli 2009