Pleasure Unbound

Sedan Tayla Mancuso var 16 år och såg sin mamma dödas av en demon har hon jagat och dödat demoner. I dag tillhör hon eliten. Tayla tillhör en grupp människor vars enda mål är att rensa New York på så många demoner som möjligt. Det enda Tayla bryr sig om är hur många demoner hon dödat.
När Tayla vaknar upp på ett sjukhus efter en svår strid verkar allt till en början vara som vanligt. Men allt förändras när det går upp för henne att hon är på ett sjukhus i underjorden som drivs av demoner. Och att hon attraheras av sin sexige läkare gör inte saken lättare.
Sakta men säkert måste Tayla omvärdera hela sin världsuppfattning. Lära sig lita på demonerna i stället för den grupp människor som varit hennes familj en unga år.

Eidolon är läkare och driver Underworld General. När en välkänd demonjägare kommer till hans sjukhus kan han inte riktigt förklara sitt intresse av att rädda henne förutom läkareden och en begynnande attraktion. Det är många som tycker han är galen och vill låta henne dö då hon dödat så många av dem.
Eidolon är en typ av demon som måste hitta sin partner innan de genomgår sin metamorfos. Om de inte hittar sin partner i tid förvandlas de till själlösa maskiner som endast tänker på att föröka sig. Efter ett tag, när Tayla börjar bli frisk, misstänker han att hans svurne fiende, demonjägaren Tayla, är hans partner. Tro nu inte Eidolon är en mes för det, oh nej, en riktig alfahanne är han.

Pleasure Unbound är en jättebra bok! Författaren har byggt en helt ny typ av värld. Historien utspelar sig i New York men det finns två städer. En stad uppe på marken där de vanliga människorna bor och en i underjorden befolkad med diverse varelser, många med en helt ny twist mot vad jag tidigare läst. Som att en demon driver ett sjukhus.

Jag fastnade inte från första sidan utan fick läsa ett tag men boken växte verkligen. Kul dialog, härlig spänning mellan Tayla och Eidolon. Och sist, men inte minst, alla fantastiska bifigurer bland andra Eidolons två bröder Wraith och Shade.
Jag gillade också att både Tayla och Eidolon var tvugna att utvecklas, att båda måste ändra sin världsuppfattning från grunden för att de skulle kunna vara tillsammans.
Alla karaktärer är välskrivna. De är onda, goda och allt däremellan. Deras kamp i tillvaron är väl inbyggd i historien, många har samma existentiella tankar som vi människor. Något som författaren lyckats med är att vrida läsarens uppfattning om vad som är rätt och fel. Ömsom hejar du på människorna, ömsom på demonerna men till slut inser du att båda fraktionerna är kapabla till oerhörda grymheter. Ingen är oskyldig.
Allt det här bidrar till att skapa en väldigt intressant värld som absolut ger mersmak!

 

Maria, april 2010

Betyg

5

Författare

Larissa Ione

Bokserie

Demonica